Gemeente sluit seksclub LV na verdenking drugshandel

Seksclub LV op de Middenweg wordt voor onbepaalde tijd gesloten door de Amsterdamse gemeente: in het bordeel zou in drugs zijn gehandeld.

Maarten van Dun
Het interieur van Club LV Beeld Club LV
Het interieur van Club LVBeeld Club LV

De gemeente timmert vanmiddag de planken voor de deur bij het bordeel op de Middenweg. Daar viel de politie op 17 december vorig jaar binnen, nadat er bij meerdere instanties anonieme tips binnenkwamen dat in de seksclub in drugs werd gehandeld én dat de exploitanten daarvan op de hoogte waren.

Ook een voormalig sekswerker van de club vertelt de gemeente dat in Club LV drugs worden verkocht en dat de eigenaren op de hoogte zijn. Bij het Team Criminele Inlichtingen komt in november nog een tip binnen dat in Club LV met grote regelmaat cocaïne wordt gebruikt en dat die van buitenaf wordt geleverd.

Bij de inval in december wordt in tasjes en kluisjes van de aanwezige dames inderdaad een 'handelshoeveelheid' drugs gevonden: 54 wikkels met wit poeder, 49 pillen, en 20 ml ghb. Een deel van het poeder en de pillen is later getest en dan blijkt het om cocaïne en mdma te gaan. Ook werd 48.000 euro cash geld gevonden. Drie mensen werden aangehouden.

Dat is voor de burgemeester voldoende reden om het pand voor onbepaalde tijd te sluiten. Bij de rechter probeerden de exploitanten de sluiting te voorkomen, maar dat had geen succes. Dat meerdere werkende dames verklaarden dat drugshandel door de eigenaren van Club LV juist niet was toegestaan, deed volgens de rechter niet terzake.

Granaat
Club LV, dat ooit liet weten te azen op een doorstart van het beroemde Yab Yum, zat al sinds 2004 in het ruime pand achter de hoge heg op de Middenweg. Daar werkten de dames zelfstandig in acht kamers, met bed en ligbad. In 2008 gooide eens iemand een granaat naar de voordeur, net toen de portier die opendeed. Niemand raakte toen gewond.

De sluiting door de gemeente komt hard aan bij eigenaresse Lotte Alberg, die zegt al twaalf jaar 'alle liefde en passie' in de zaak te steken, "Ik vind het verschrikkelijk, alles waar je voor werkt wordt onder je voeten vandaan gehaald. Het is vooral erg voor de twaalf personeelsleden en de 35 meiden die voor ons werken. Die moeten nu ergens anders werken, en dat terwijl het bij ons zo netjes is."

Sinds de inval laat Alberg de club elke twee weken door honden besnuffelen, om drugs op te sporen.

Drugshandel
Alberg ontkent stellig iets van drugshandel te hebben geweten. "Die meisjes hadden drugs bij zich voor eigen gebruik, terwijl ze wisten dat het niet mocht. Dat hebben ze ook tegen de recherche gezegd." Waar de verhalen vandaan komen dat ook de eigenaren in verdovende middelen handelden, weet ze niet: "Misschien is er een andere club die ons haat."

In theorie is de sluiting niet definitief: na overleg tussen de gemeente en de exploitant zou de zaak kunnen heropenen.

Eén van de kamers van Club LV. Beeld Club LV
Eén van de kamers van Club LV.Beeld Club LV
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden