Gemeente grijpt niet in op Geert Groote

Gisteren kwam een delegatie bijeen van het bestuur, de VVS, de Onderwijsinspectie en de Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling van de gemeente. Foto Ruud van Zwet Beeld
Gisteren kwam een delegatie bijeen van het bestuur, de VVS, de Onderwijsinspectie en de Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling van de gemeente. Foto Ruud van Zwet

AMSTERDAM - De gemeente kan vooralsnog niet optreden tegen de Amsterdamse Geert Groote School. De Vereniging van Vrije Scholen (VVS) garandeert dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd is.

Dat blijkt overleg tussen de gemeente en betrokken instanties en besturen. Op de Geert Groote School is een crisis ontstaan, nadat een 'kwaliteitsverbetering' was ingezet op de Geert Groote School 2 in de Fred. Roeskestraat. Ouders en docenten van de Geert Groote School op het Hygiëaplein, die wel goed functioneert, vonden dat er te weinig aandacht was voor de antroposofische leer van de school. Docenten en bestuursleden werden bedreigd.

Gisteren kwam een delegatie bijeen van het bestuur, de VVS, de Onderwijsinspectie en de Dienst Maatschappelijk Ontwikkeling van de gemeente. Weggestuurde directieleden spreken van een coup onder leiding van Leo Stronks, de voorzitter van de VVS. ''Het gaat de gemeente er primair om dat leerlingen naar school kunnen en goed onderwijs krijgen, '' zegt de woordvoerder van wethouder Asscher.

Gisterochtend werd het ontslagen bestuurslid Christien Hellinga opnieuw telefonisch bedreigd. Hellinga: ''Ik ben niet snel bang, maar ik laat me niet intimideren. Als het weer gebeurt, ga ik naar de politie.'' De anonieme telefoontjes komen volgens Hellinga van boze ouders van leerlingen van de Geert Groote School 2. (HANS VAN DER BEEK)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden