Update

Gemeente: Geerts niet meer actief als seksondernemer

In de panden die voormalig seksbaas Charles Geerts tegenwoordig in Amsterdam bezit, wordt geen prostitutie bedreven en is geen sprake van criminele activiteiten als vrouwenhandel. Dat Geerts actief is op de onroerend goedmarkt in Amsterdam valt binnen de contractuele afspraken die de gemeente 5 jaar geleden met hem maakte toen hij 18 prostitutiepanden in de rosse buurt verkocht.

Straatbeeld van de Wallen. Beeld ANP
Straatbeeld van de Wallen.Beeld ANP

Dat zei een woordvoerder van de gemeente Amsterdam donderdag in reactie op berichtgeving in Trouw. Volgens de gemeente is Geerts niet meer actief als seksondernemer en houdt hij zich daarmee aan het contract. Geerts bezit onder meer een pand in de Warmoesstraat, waarin een hotel is gevestigd.

De gemeente bevestigt dat Geerts het hotelpand had voorgefinancieerd aan de voormalige eigenaar. Toen die zijn betalingsverplichtingen niet meer nakwam, kwam het pand alsnog in handen van Geerts. Deze constructie viel 5 jaar geleden buiten de deal in het kader van het opschonen van het Wallengebied.

Trouw meldde donderdag dat het bedrijf van Geerts heeft de afgelopen jaren meer dan 20 bedrijven in de stad gekocht en in meerdere stadsdelen vergunningen gekregen, ook op de Wallen. Dit terwijl een woningcorporatie hem in 2007 nog voor 25 miljoen euro uitkocht, onder de voorwaarde dat niet meer actief mocht zijn.

De wet Bibob lijkt geen belemmering meer te vormen voor de 69-jarige Geerts. Via deze wet toetst een landelijk bureau of de aanvrager van een vergunning een crimineel verleden heeft. Eerder werd daarbij wel geconstateerd dat Geerts bij criminele praktijken betrokken was geweest. Daarop werd hij uitgekocht, het startsein voor het prestigieuze project 1012 om de Wallen van schimmige praktijken te zuiveren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden