Update

Gemeente erkent asbestdreiging Louweshoek

De gemeente erkent dat er asbest aanwezig is in de huizen in appartementencomplex Louweshoek. Stadsdeel Nieuw-West gaat daarom de verweerde en beschadigde asbesthoudende gevelplaten versneld vervangen.

Redactie
Archieffoto. Beeld
Archieffoto.

SP-fractievoorzitter in Nieuw-West, Chris Schaeffer: 'Het is goed dat men de ernst van de zaak nu inziet. Onlangs kwam een asbestspecialist tot de conclusie dat de vorige onderzoeken onvolledig waren en dat de situatie met de gevelplaten een gevaar is voor mens en milieu.'

Veel bewoners van de Louweshoek zijn de afgelopen tijd het vertrouwen in de corporatie Woonzorg verloren. De corporatie liet aan de hand van twee onderzoeken zien dat de asbest in de gevels geen direct gevaar vormde. Hierop vroegen bewoners asbestspecialist Ton Witteman de onderzoeken tegen het licht te houden en een bezoek te brengen aan het wooncomplex. Witteman kwam tot de conclusie dat de onderzoeken onvolledig waren en dat zowel de verweerde gevelplaten als het rondzwervende asbest in het grasveld een besmettingsgevaar vormden.

Schaeffer is blij dat er nu een grondig onderzoek komt, aangezien er er twijfel was ontstaan over de eerdere onderzoeken. 'Het is belangrijk dat er een einde komt aan de impasse tussen de corporaties en de bewoners. Grondig onderzoek is nodig om een duidelijk beeld te krijgen van de besmetting. Ook is het goed dat het stadsdeel de druk opvoert bij de corporatie, vanwege de beschadigde en verweerde gevelplaten.' Hij benadrukt dat dit wel veel te lang heeft geduurd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden