Geisha

Zowaar een klasselounge

Een loungehut noemde een roddeljournalist Geisha, dat eigenlijk pas 1 februari open zal gaan, na ruim twee maanden proefdraaien, zoals de drie dames die de zaak lijken te bestieren, het noemen. We konden onze nieuwsgierigheid niet bedwingen.

Het heeft er alle schijn van dat dit een plekje voor de bloem der natie moet worden. Eerst is er een caféachtige ruimte, dan een met een grote bar en comfortabele zitjes en ten slotte wat ze de champagnelounge noemen. De muziek is gevarieerd en gelukkig niet te hard.

Alles is uitgevoerd in zwart, glanzend als spiegels, met heldere spotjes op de tafels. Er liggen stokjes klaar, al worden op verzoek ook westerse bestekken verstrekt. Als we melden dat we de rijst wel met stokjes, maar dan ook uit kommetjes willen eten - we zien een stel met hun rijst met stokjes worstelen op een plat bord - krijgen we een wat erg groot en zwaar model kom: rijstkommetjes zijn er niet.

Verder is alles zeer verzorgd: goede sake (er zijn drie soorten) koel uit wijnglazen, modieus water et cetera.

Er zijn allemaal kleine gerechten van rond een tientje. Je kunt die zelf à la carte kiezen of een menuutje bestellen: drie voor €35, vier voor €45 en vijf voor €55. We nemen er ieder vier à la carte.

Het begint al met de amuse: rauwe coquille met een kwarteleitje en kimchi en truffelolie. Klasse!

Het echte maal beginnen we met een Japans en een Chinees voorgerecht, want hier doen ze niet eenkennig.

De Kanton dim sum is duidelijk niet iets uit de fabriek, drie stuks met nog een saladehapje. Er zijn onder andere Ibericovarkensvlees en truffel in een siu mai in verwerkt, een gefrituurd pasteitje met wagyu vlees en een gestoomd pasteitje van kleefrijst met garnalen, groenten en eigeel van gezouten eendenei. Met drie sausen erbij. Allemaal kwaliteitsspul dus (€6!).

De sushiselectie bestaat uit vier nigiri sushi, dus een rolletje rijst met een dikke plak vis: met bluefintonijn (nou ja, ik heb er wel iets van gezegd), zalm, een grote garnaal en paling. Allemaal goed en vers, niet uit de koeling (€9,50).

De dumplingsoep als tussengerecht is al een wonder om te zien: een grote kom met drie grote gebakken dumplings van grote garnaal, met groente en een mooi bosje hagelwitte stropaddestoelen. Je kunt de dumplings eerst zo eten, met hun knapperige jasje, en daarna uit een theepotje de goede bouillon over het restant gieten. Prachtig! (€7,50).

De gegrilde coquilles met wasabimayonaise zijn ook niet te missen (€13,50).

Als 'hoofdgerechten' - wat ze natuurlijk niet zijn - nemen we de gegrilde lamscarré, drie malse koteletjes, met zwartepepersaus (€14). En er is piepkuiken uit de oven met Chinese paddenstoelen (€12,50), mals en erg mooi van smaak. Erbij nemen we de rijst die met Chinese groenten en asperge is gebakken (€4) en de dikke udon noedels (€6), beide erg goed van smaak en precies goed van beet.

Als dessert laten we voor ons tweeën een enkel grand dessert komen, wat ons voor €15 meer dan voldoende oplevert: een crème brûlée van kastanje (heel lekker), een bol pecanijs (heel goed, ook van structuur), een frambozen panna cotta (ook heel goed), een uitstekend warm chocoladecakeje met vloeibaar hart en een bol ijs van zwarte sesam. Vijf kleine, maar uitstekende desserts, en schitterend vormgegeven, zoals de rest van onze maaltijd.

Hoewel de locatie, met de hoge stoep, de toegang een beetje tot lenige jongeren lijkt te beperken, kan ik niet anders zeggen dan dat ik me uitstekend verzorgd wist en dat we voor een lounge, waar de ambiance en het uiterlijk vaak zwaarder wegen dan de kwaliteit van het eten, zeer tevreden waren. Als het nu maar niet te druk wordt.

9

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden