Gehaktballen asv Arsenal beste volgens Parooltest
De maker van de beste gehaktbal van het seizoen mag thuis geen ballen maken. Dus bewaart Rob van Willigenburg zijn kunsten voor de bezoekers van de kantine van voetbalclub Arsenal. Elke maandag of vrijdag rijdt de gepensioneerde vanuit zijn woonplaats Haarlem naar het complex van zijn cluppie achter het Olympisch Stadion. 's Ochtends vroeg het liefst, rond zes uur, om de ochtendspits voor te zijn.
Hij gaat dan aan de slag met acht kilo gehakt, want daar kan hij dan zo'n 72 ballen van maken. Per kilo gebruikt hij drie ons uien. Hij bakt ze in de jus en eenmaal afgekoeld gaan de ballen in de folie en vervolgens de vrieskist in. Om een uur of één is Van Willigenburg klaar.
De winnaar heeft stiekem wel een voorsprong op de ballenmakers van al die andere Amsterdamse voetbalverenigingen. Hij heeft in ruim tien jaar al 7300 gehaktballen voor zijn club asv Arsenal gemaakt. 'Dat vind ik leuk om in Excel bij te houden,' zegt hij.
Dat het broodje bal onlangs in deze krant een 9,5 kreeg en nu door een expert is beoordeeld als het beste van de Parooltest, vervult de bescheiden zeventiger met trots. 'Hartstikke leuk dat mijnheer Van Dam mij heeft aangewezen. Ik ken hem niet, maar hij schijnt er verstand van te hebben. Iemand zei me laatst: je ballen staan in de krant.'
Van Willigenburg lacht. Normaal hoort hij nooit iets over zijn gehaktballen. Geen kritiek, geen complimenten. 'Maar na dat stukje in de krant bleef ik handen schudden. Ze vliegen nu de deur uit.' (Door: Wesley Meijer en Rasit Elibol)
Lees vandaag meer in Het Parool.