Geerts: Sekspanden hoe dan ook verkocht

AMSTERDAM - Seksbaas Charles Geerts zegt dat hij achttien prostitutiepanden op de Wallen ook had verkocht zonder dat de gemeente Amsterdam een procedure tegen hem was begonnen.''Ik kreeg er een prijs voor die gewoon heel goed was'', zei hij vrijdag tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Binnen zijn familie is geen belangstelling de prostitutiezaken over te nemen, aldus de 64-jarige Geerts. Hij reageerde op de transactie die hij heeft gesloten met NV Stadsgoed om achttien prostitutiepanden in de rosse buurt te verkopen voor 25 miljoen euro. De gemeente Amsterdam heeft een belangrijk financieel aandeel in deze deal, met het doel criminaliteit op de Wallen tegen te gaan.

Criminele activiteiten

Amsterdam trok eind vorig jaar de vergunningen in van de sekspanden van Geerts, omdat er vermoedens waren dat er criminele activiteiten plaatsvonden. De rechtbank besloot echter dat de prostitutiebedrijven open mogen blijven totdat een bezwaarschriftenprocedure is afgerond.

Geerts denkt dat hij die zaak toch zou winnen. NV Stadsgoed, een dochter van woningcorporatie Het Oosten, heeft volgens hem het initiatief genomen om de sekspanden over te nemen en ze te verbouwen tot woningen.

''Wij hebben sterk het vermoeden dat het gemeentebestuur beseft dat de beschuldigingen aan het adres van Geerts bij nader inzien geen hout zouden snijden'', voegde zijn adviseur Hans Knoop toe. Suggesties dat in de panden van Geerts vrouwenhandel zou plaatsvinden, wijst de ondernemer zelf resoluut van de hand. ''Als dat waar zou zijn, zou ik opgesloten moeten zitten.''

Beleggen

Geerts en zijn advocaten stoppen nu met de bezwaarschriftenprocedure. De seksbaas wil de 25 miljoen euro weer gaan beleggen in vastgoed. Hij heeft ook nog twaalf 'gewone' panden in de rosse buurt, waarvan hij nog niet weet wat hij daarmee doet. Hij verwacht niet dat andere seksbazen hun panden nu ook gaan verkopen. ''Deze transactie werkt alleen maar prijsopdrijvend. Minder ramen, betekent minder aanbod.''

Met de transactie verdwijnen 51 ramen op de Wallen, ongeveer een vijfde van het totale 'aanbod' in de hoerenbuurt. De overeenkomst met NV Stadsgoed wordt half oktober geëffectueerd. Tot die tijd wil Geerts niet zeggen wat zijn privémening is over prostitutie en vrouwenuitbuiting. ''Ik wil alleen zeggen dat je mij kunt feliciteren en condoleren. Feliciteren vanwege de marktprijs die ik voor de panden heb gekregen. Condoleren vanwege mijn personeel dat nu op straat komt te staan.'' (ANP)

Lees ook: 51 peeskamers weg op Wallen

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden