Update

Geert Wilders krijgt kritische fanclub

Geert Wilders. FotoBeeld ap

'De PVV van buitenaf helpen.' Dat willen Oege Bakker, die voor de PVV in de Provinciale Staten had gewild, en Geert Tomlow, eerder in de race om een PVV-zetel in de Tweede Kamer. 'Wij menen dat een democratiseringsproces binnen de PVV noodzakelijk is voor de toekomst van de partij'.

Daarom hebben ze de onafhankelijke Vereniging voor de PVV (VvPVV) opgericht, met als doel de partij te democratiseren. Van de PVV kun je namelijk geen lid worden. 'Deze onafhankelijke vereniging heeft tot doel de Partij voor de Vrijheid te overtuigen zo snel mogelijk te democratiseren. Uiteindelijk hoopt de vereniging te bereiken dat de PVV een volledig open, toegankelijke en democratische partij wordt, met leden en bestuur.', aldus het tweetal achter de club..

'Met de steun van veel, heel veel leden hopen we dat bereiken en iedereen die de PVV een warm hart toedraagt, net als wij, roepen wij op om lid te worden', schrijven de initiatiefnemers op hun dinsdag gelanceerde site.Een jaar geleden maakte PVV-Kamerlid Hero Brinkman al oproer in de partij door om meer democratie te roepen.

Volgens Geert Wilders heeft de VvPVV niks met de PVV te maken. 'Ik neem het niet al te serieus. Wij hebben er niets mee te maken, al zit onze naam wel in die van hen.' Hij wordt er niet warm of koud van. 'Ik maak me er niet druk om. ik slaap nooit een nacht minder, om niets en hier dus ook niet om. Morgen wordt in dezelfde krant weer de vis verpakt.'

Het is de vraag of de nieuwe club zijn naam zo kan verweven met die van de PVV. Dat wil Wilders laten uitzoeken. Hij benadrukte nog dat zijn partij wel democratisch is, omdat alles met de fractie wordt besloten. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden