Geert Wilders in Purmerend om tegenstanders azc te steunen

Geert Wilders was vanmiddag in Purmerend voor een flyeractie waarmee hij tegenstanders van vluchtelingenopvang wil steunen. Behalve verschillende media kwamen zo'n tweehonderd aanhangers en nieuwsgierigen op zijn bezoek aan de gemeente af.

Patrick Meershoek
null Beeld Patrick Meershoeok
Beeld Patrick Meershoeok

In Purmerend komt mogelijk een asielzoekerscentrum (azc) dat plaatsbiedt aan 750 personen, wat tot grote protesten heeft geleid in de Noord-Hollandse stad. Vorige maand moest de politie ingrijpen bij een raadsdebat over de kwestie. Vanavond staat er een hoorzitting over het geplande azc op de agenda, volgende week beslist de raad.

Tegelijkertijd met zijn bezoek aan Purmerend kondigde Wilders' PVV vandaag een meldpunt aan waar burgers overlast door asielzoekers kunnen melden. De PVV zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van de Nederlandse burgers. Met het Meldpunt Overlast Asielzoekers wil de PVV de klachten van Nederlandse burgers vertalen naar politiek Den Haag.

Doordat de grenzen wagenwijd openstaan, importeert deze regering tienduizenden asielzoekers, aldus Wilders: 'Hier zullen veel Nederlandse burgers helaas overlast van ondervinden.' In 2012 kwam de PVV met een spraakmakend meldpunt over overlast door Polen, Roemenen en Bulgaren. Volgens de partij kwamen er 40.000 klachten binnen over onder meer dronkenschap, lawaai en parkeeroverlast.

Veel mediabelangstelling voor het bezoek van Wilders. Beeld Patrick Meershoek
Veel mediabelangstelling voor het bezoek van Wilders.Beeld Patrick Meershoek

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden