Geen vergunning voor Vunzige Deuntjes in Amsterdamse Bos

Dit jaar krijgt Vunzige Deuntjes geen vergunning in het Amsterdamse Bos, dat heeft de gemeente Amstelveen besloten.

Het Parool
De zware bastonen zouden voor te veel overlast voor de bewoners zorgen Beeld Shutterstock
De zware bastonen zouden voor te veel overlast voor de bewoners zorgenBeeld Shutterstock

Het college van burgemeester en wethouders wees de vergunning af omdat het festival te veel zou lijken op andere evenementen die worden georganiseerd in het bos. Ook zou de harde muziek met zware bastonen te veel overlast voor omwonenden veroorzaken.

Jaarlijks mogen er in het Amsterdamse Bos zeven evenementen met versterkte muziek worden georganiseerd. De gemeente Amstelveen verleende tot nu toe vijf vergunningen aan dancefestivals en een aan een country- en westernfestival.

Niet mee eens
De organisatie van Vunzige Deuntjes is het niet eens met het besluit van de gemeente. "De andere evenementen draaien bijna allemaal house en techno, wij draaien hiphop en R&B. Ook trekken wij een heel ander publiek dan de andere festivals. Mensen van alle kleuren komen naar Vunzige Deuntjes," zegt organisator Arend Wortmann.

Volgens Wortmann laten ze het er niet bij zitten. "We gaan ervoor strijden om het gewoon door te laten gaan." De kaartverkoop voor het festival op 20 juli gaat dan ook door.

Toch wel vergunning
Van Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond werd ook de vergunning afgewezen omdat het profiel van de festivallocatie, Tuinen van West, niet overeenkwam met het festivalprogramma. Maar donderdag kreeg de organisatie alsnog een vergunning van stadsdeel Nieuw-West, nadat het de programmering aanpaste. Er komen meer foodtrucks en culturele acts, zoals een tent waar beginnende cabaretiers optreden.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden