Geen Theo

THEODOR HOLMAN

Geen idee hoe het hotel in Vlissingen heet waar ik zit. Arion, geloof ik.

Daarnet was de première van de Amerikaanse remake van Blind Date. Regisseur Stanley Tucci. Tegenspeelster Patricia Clarkson, op wie ik heel erg verliefd ben geworden. Mijn leeftijd ook, dus alles in orde. Behalve dan dat ik geloof dat ik geen kans bij haar heb.

Wel de hele tijd met haar gepraat. Ze heeft het afgelopen jaar twee films gemaakt met Woody Allen. Bij de laatste film was Larry David haar tegenspeler. Dat is volgens mij nieuws.

Woody Allen en Larry David... Twee helden van mij. Je vraagt je af waarom die elkaar nu pas in een film ontmoeten. Laat ik eerlijk zijn: Larry David is een soort Woody Allen.

''Hoe was het met Larry?'' vraag ik.
''Geweldig,'' zegt Patricia.
''Ik bedoel, hoe ging het tussen Woody en Larry?''
''Ze respecteren elkaar enorm. They love each other.'' Patricia doet na hoe op de set Larry David elk woord van Woody opzoog. Dan zegt ze: ''We all did.''

Ik hoor Patricia uit over Woody Allen. Hoe regisseert hij, wat zegt hij, hoe doet hij het? Moest je improviseren, veranderde hij het verhaal vaak, hoe was hij op de set?
Ze vertelt me alles.

Ik vertel haar als dank veel over Van Gogh en Blind Date. Onder het vertellen merk ik dat ik op de klok kijk en denk: ''Verdomme, het is half één, waar is die Bolle?'' Hij komt niet.

Eergisteren was ik bij 'De Wereld Draait Door' om de ouders van Theo even te zien. Anneke, de moeder van Theo, zei: ''Ik kan die Mohammed B. niet vergeven.'' Ik dacht: ''Je hebt helemaal gelijk, Anneke. Waarom zou dat ook moeten? Van wie?''

We zeggen het niet tegen elkaar, maar we missen die dode klootzak. Wat hebben we hier vier jaar geleden niet gelachen. Ik kijk uit het raam. Kon ik nu maar even met Theo praten. Even roddelen. Over Dingetje die zwanger is, over Dongetje die bij Dingeling op de kamer slaapt, over Dinky en Donky, over Drankje en Dronkje en natuurlijk over Dope en Dupe.

''Waarom ben je er godverdomme niet!''

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden