Geen stukken voor deelraad West na D66-lek

De Hallen. Foto Karina van Tol Beeld
De Hallen. Foto Karina van Tol

AMSTERDAM - Het bestuur van stadsdeel West weigert tot nader order vertrouwelijke stukken naar de deelraad te sturen. Aanleiding is de 'mogelijke schending van de geheimhouding' door D66-deelraadslid Joris van Vuure. Van Vuure bevestigde vorige week in Het Parool dat de ontwikkeling van de voormalige tramremise de Hallen mogelijk voor jaren is teruggeworpen.

Eerder was aangekondigd dat projectontwikkelaar Lingotto de opdracht voor de Hallen kreeg, maar dit zou strijdig zijn met Europese aanbestedingsregels.

Van Vuure ontkent het bericht over de vertraging te hebben bevestigd tegenover deze krant, maar zegt wel dat de informatie juist is. ''Het stadsdeelbestuur zal in ieder geval moeten heroverwegen een aanbesteding te starten.''

Eerder is de deelraad in een vertrouwelijke vergadering bijgepraat over de Hallen. Van Vuure wordt verweten hierover uit de school te zijn geklapt.

D66-fractievoorzitter Ingeborg Baltussen heeft hem het woordvoerderschap over de Hallen ontnomen. Ook is het gemeentelijke Bureau Integriteit ingeschakeld. De deelraad praat vanavond over een voorstel om de regels rond geheimhouding aan te scherpen. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden