Schuim

Geen idee wie DJ Jerry en MC Ruben zijn

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: releaseparty nieuw album Partysquad.

The Partysquad: MC Ruben Fernhout en DJ Jerry Leembruggen. 'Amsterdam, laat je hooooore'Beeld Schuim

The Partysquad is een Nederlands dj-team, bestaand uit DJ Jerry (Jerry Leembruggen) en MC Ruben (Ruben Fernhout). Ik jat dit allemaal letterlijk van Wikipedia.

Van naam ken ik ze wel, naar hun muziek moet ik gissen. Mijn zonen kennen de Partysquad natuurlijk wel, ik zag zelfs iets van mild enthousiasme - een klein mirakel op deze leeftijd.

Dus ik denk nog: ik neem ze mee, dan zie ik ze ook nog eens van dichtbij, en bovendien kunnen ze me aanwijzen wie de dj is en wie de mc.

Maar de ene moet de volgende dag vroeg naar school en de ander naar zijn werk - moe, moe - en je kunt die jongens dan niet voor pussy's uitmaken, daar zijn pedagogische theorieën over.

Kortom, ik moederziel alleen naar de Partysquad. Ze houden een releaseparty voor hun nieuwe album, Nachtwacht.

In de bus naar de Houthaven stappen twee meisjes in, eentje met petje en een vacuümrode broek. "Echt facking chill," hoor ik. Ik zeg blind: releaseparty.

Even later stappen we samen uit, je ontwikkelt oog voor zulke dingen.

Voor de deur van het Moxy hotel staat een patatkraam. Hier moet het zijn.

Binnen word ik hartelijk begroet door de cocktailshaker van dienst. Geen idee wie DJ Jerry en MC Ruben zijn, maar de shaker herken ik meteen van vorige keren.

Misschien moet ik me toch langzaam zorgen beginnen te maken.

Om me heen: ik kon weer eens ieders vader zijn.

Iedereen die binnenkomt wordt door de huisfotograaf op de foto gezet voor een wand vol sponsors. Mij sloeg hij over. Ik heb daar begrip voor.

Een dj draait huidige r&b, of iets anders softs. Hij doet dat met groot enthousiasme, maar ik zou er op die leeftijd geen pilletje aan verspillen. Het wachten is echt op de Squad.

Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Zal ik bij de garderobe mijn petje gaan halen en opzetten? Dat draagt hier zowat elke jongen. Ik heb een heel cool petje. Ik wist dat niet, maar ik krijg er op straat regelmatig complimenten over. 'Cool petje, man,' zeggen ze dan. Soms ook: 'Cool petje, meneer.' Daar zijn getuigen van.

Wist ik veel. Hij is zwart en er staan drie witte letters op, HUF, maar bovenal werkt hij uitstekend voor een man met een kale kop in de regen.

Het lijkt me toch beter van niet.

De release dan. Die mc versta ik nauwelijks. Ja, 'Partysquad is in the building', dat komt regelmatig voorbij. Verder is het allemaal heel goed te doen. Lekkere muziek zelfs, dat ga ik morgen vol trots aan mijn jongens vertellen.

Daddy cool, je kunt het alleen maar hopen.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat releaseparty nieuw album Partysquad
Waar Moxy Hotel, Danzigerkade
Wie Jerry Leembruggen, Ruben Fernhout, Hardwell, Dimitar Vassilev
Wanneer woensdag 4 april, 20.00 tot 00.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ****
Hans polste zelfs een vaak logerend vriendje van zijn zonen, thuis Adoptie Ali genoemd

Rick de Knegt: 'Geen dj.' Hardwell welBeeld Schuim
Simon Elings en Dimitar Vassilev, van de European Bartender School, en vandaag voor Bacardi. Een vriendBeeld Schuim
Studenten Savannah Veldhuizen en Astra, en Australische toeristen Bryan Sainsbury en Maria Miller. Astra: 'Dit mag mijn trainer niet zien!' Vandaar zonder achternaamBeeld Schuim
Ook met petjeBeeld Schuim
Busgenoten Demi Peeters, verpleegkundige en ook zangeres, en Bente Dijkstra, die Ruben een beetje kent, van CuraçaoBeeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden