Geen geld stad voor Kwakoe

De gemeente weigert vooralsnog mee te betalen aan het Kwakoe Festival in Zuidoost. In een brief aan de gemeenteraad stelt locoburgemeester Eric van der Burg dat de festivalorganisatie niet aan de voorwaarden heeft voldaan die indertijd werden verbonden aan een gemeentelijke bijdrage.

null Beeld anp
Beeld anp

.n overleg met de gemeente besloot het stadsdeel enkele weken geleden bij te springen, toen de organisatie van Kwakoe liet weten geen geld te hebben voor de beveiligers en verkeersregelaars. Het stadsdeelbestuur zegde toe deze kosten voor de laatste twee weekeinden voor te schieten, een bedrag van 33.900 euro per weekeinde. De gemeente was bereid 45.000 euro voor zijn rekening te nemen, op voorwaarde dat de organisatie van Kwakoe na elk weekeinde inzage zou geven in de boeken. Aan deze voorwaarde is niet voldaan, mede als gevolg van de ruzie binnen de organisatie. Naar verluidt heeft het stadsdeel nog steeds geen complete boekhouding kunnen inzien.

Het stadsdeelbestuur laat in antwoorden op schriftelijke vragen van de PvdA weten dat het risico voor het stadsdeel maximaal 55.000 euro bedraagt. Zuidoost zegt harde garanties van de Kwakoe-organisatie te hebben dat dit geld zal worden terugbetaald. Zo niet, dan zal het stadsdeel de verantwoordelijke bestuurders persoonlijk aansprakelijk stellen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden