Geen foto's van feest Berlusconi

Silvio Berlusconi. Foto EPA Beeld
Silvio Berlusconi. Foto EPA

ROME - De Italiaanse justitie heeft honderden foto's in beslag genomen van een feest in de Sardijnse villa van premier Silvio Berlusconi. Op de foto's staan volgens de krant Corriere della Sera 'in bikini gehulde of topless meisjes'.

De Sardijnse fotograaf Antonello Zappadu heeft de foto's gemaakt. Hij is aangeklaagd wegens schending van de wetten op de privacy en wegens 'fraude'. Dat laatste omdat hij had getracht de foto's aan twee tijdschriften te verkopen. Eén van die bladen behoort tot Berlusconi's media-imperium.

Ook Noemi Letizia was volgens de fotograaf aanwezig op het nieuwjaarsfeest in de villa. Italië verkeert al weken in de ban van geruchten van een verhouding tussen de de 72-jarige premier en de 18-jarige Noemi Letizia, geruchten die door beide partijen worden ontkend.

Berlusconi's krant Il Giornale zegt de foto's te hebben gezien. Er is volgens de krant niets onbehoorlijks op het feest voorgevallen. De enige aanwezige minderjarigen waren de dochters van de voormalige Tsjechische premier Mirek Topolanek, die te gast was bij Berlusconi en geheel naakt bij het zwembad werd gefotografeerd. Il Giornale besteedt maar liefst negen pagina's aan de zaak.

Niet voor het eerst heeft Berlusconi de media beticht van een 'hetze'. ''We hebben een dieptepunt bereikt, ieders privéleven is vogelvrij,'' ze hij gisteren in Bari, twee dagen na de de inbeslagname van de foto's van het feest in zijn villa. Ook buitenlandse bladen doen volgens hem mee, de premier noemde The Times en de Financial Times. Ze doen volgens Berlusconi mee aan 'een door de linkse oppositie georganiseerd complot'.

Toch moest hij ook in Bari vragen beantwoorden die hij beschouwt als even zovele beledigingen. Een krant had gemeld dat Berlusconi's echtgenote Veronica Lario lange tijd een verhouding had gehad met haar lijfwacht.

Berlusconi gaf geen antwoord en beperkte zich tot de verzuchting dat ook Lario 'door het slijk wordt gehaald'. Ze heeft echtscheiding aangevraagd kort nadat het schandaal rond Noemi Letizia was losgebarsten. ''Ik wil niet blijven bij een man die omgaat met minderjarigen,'' was haar verklaring. Op het moment van de eerste kennismaking met Berlusconi was Noemi 17.

De 'soap' wordt steeds ingewikkelder. De ex-verloofde van Noemi Letizia trok gisteren in een brief aan de Corriere zijn bewering in dat zij en Berlusconi een relatie hadden. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden