Geen baan voor mens met handicap

Het gemeentelijke reïntegratiebedrijf Pantar

AMSTERDAM - De gemeente heeft dit jaar geen geld meer om mensen via sociale werkvoorziening aan de slag te laten gaan. Het budget voor 2010, waarmee ruim drieduizend mensen kunnen worden geplaatst, is al sinds augustus uitgeput.

Het gemeentelijke reïntegratiebedrijf Pantar, dat de sociale werkvoorziening regelt, is gestopt met het plaatsen van mensen. Zij komen op een wachtlijst voor volgend jaar. De gemeenteraad - SP'er Maureen van der Pligt voorop - is bezorgd, bleek gisteren in een raadsdebat. Wat gebeurt er met mensen aan wie toezeggingen zijn gedaan?

Raadsleden verwezen naar de situatie van de negentienjarige verstandelijk gehandicapte dochter van Co van den Bos, die als 'inspreker' aan de bel trok. Hem was verzekerd dat zijn dochter zeer binnenkort een sociale werkplek zou krijgen. Tot er maandag een brief in de bus viel: sorry, er is toch geen plek. ''Nu zit ze maar thuis. Waar blijft haar zelfvertrouwen? Wie wil haar nog?''

Wethouder Andrée van Es beloofde Van den Bos dat de gemeente haar best zal doen met een alternatief te komen. Dat geldt ook voor anderen bij wie verwachtingen zijn gewekt die nu niet kunnen worden waargemaakt.

Het komt vaker voor dat het jaarlijkse budget voor sociale werkvoorziening vroegtijdig op is, maar dit jaar is de bodem wel erg snel bereikt. Het betreft vooral geld van het rijk. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden