Geen applaus maar protest in Concertgebouw om sponsorrelatie Shell

Fossil Free Culture Nederland wist zondagmiddag de aandacht op zich gericht in het Concertgebouw. Met twee grote banners protesteerde de actiegroep aan het eind van een goedbezocht concert tegen de sponsorrelatie tussen het Concertgebouw en Shell.

null Beeld Fossil Free Culture Nederland
Beeld Fossil Free Culture Nederland

Terwijl de laatste muziekklanken wegstierven, rolde de actiegroep aan de zijkanten van het podium twee grote banners uit. ‘We made way for a world without us. It will be like none of this has happened’, valt erop te lezen. De eerste zin duidt op een toekomst waarin de mensheid besluit zich niet meer voort te planten in reactie op klimaatontwrichting. De tweede zin is de laatste gedachte van de laatste persoon op aarde.

Hoe de actiegroep precies met banners en al binnen is gedrongen bij het Concertgebouw houden ze liever geheim met oog op eventuele toekomstige acties. Wel kunnen ze bevestigen dat de performances altijd onaangekondigd zijn en dat het Concertgebouw dus niet op de hoogte was.

Een woordvoerder van het Concertgebouw laat weten te betreuren dat bezoekers hinder hebben ondervonden tijdens het concert. “We hebben eerder met deze organisatie besproken of we tot afspraken konden komen. Daarbij hebben we nadrukkelijk aangegeven dat we geen verstoring van de activiteiten en concerten in het gebouw willen hebben.”

Het Concertgebouw laat verder weten dat de actie geen effect heeft gehad op de sponsorrelatie met Shell.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden