Gedode Kourrich zwaar mishandeld

Veel wijst er op dat de Amsterdammer Omar Kourrich zwaar is mishandeld voordat hij in juni is geliquideerd, waarna zijn lichaam gekneveld en verbrand is gevonden aan het Tjeukemeer in Friesland.

Paul Vugts
null Beeld anp
Beeld anp

Hij had een gebroken jukbeen, een gebroken rib, een klaplong en een gebroken neus, is bij sectie vastgesteld. In zijn mond zat een prop.

Dat bleek op een eerste, inleidende zitting in de strafzaak tegen de Turks-Amsterdamse vader en zoon Engin (41) en Semih K. (17), die van rollen bij de moord worden verdacht.

De rechtbank besloot dat zij beiden voorlopig in hechtenis moeten blijven.

Op zoek naar mededader
Justitie jaagt nog op hun vermoede mededader George Marian Hartescu, een 26-jarige Roemeense Roma die door West-Europa trekt om velerlei misdrijven te plegen.

In de sigarenzaak van Engin K. aan de Burgemeester Van Leeuwenlaan in Slotermeer is bloed van zowel Kourrich als Engin K. gevonden. Onder Kourrich' verbrande lichaam lagen resten van een kleed waarop volgens justitie haren zaten van de hond van de familie K.

Gegevens telefoon
Aanklaagster Petra Hoekstra is ervan overtuigd dat de vader en zoon bij de liquidatie betrokken waren. Aan de hand van de gegevens van zendmasten stelde de recherche vast dat de telefoon die ze aan Engin K. toeschrijft, in de nacht van 19 op 20 juni van Amsterdam heen en weer is gereisd naar Friesland.

Volgens Hoekstra kocht Engin K. die nacht een jerrycan benzine onderweg naar de zwemplaats aan het meer waar Kourrich kort daarop in brand is gestoken.

Goede verstandhouding
Het slachtoffer verbleef vooral bij zijn ex en hun kleine kinderen in hun flat schuin boven de sigarenzaak van Engin K. en kwam vaak in de winkel. Lang ging hij goed met de uitbater om. Op de dag voor zijn gewelddadige dood is hij nog bij de zaak gezien.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden