Garage onder gracht mag van deelraden

Als de garage er is, heft Westerpark boven de grond hetzelfde aantal parkeerplaatsen op om ruimte te maken voor speelplaatsen en groen. Foto ANP Beeld
Als de garage er is, heft Westerpark boven de grond hetzelfde aantal parkeerplaatsen op om ruimte te maken voor speelplaatsen en groen. Foto ANP


AMSTERDAM - De deelraden van Centrum en Westerpark zijn akkoord met de bouw van in totaal drie parkeergarages onder de grachten. Als ze begin volgend jaar ook instemmen met de uitgewerkte plannen, kan waarschijnlijk in 2012 begonnen worden met de bouw van een garage voor 350 tot vijfhonderd auto's onder het Oosterdok.

Daarna volgen twee garages in de Singelgracht: bij het Marnixbad voor achthonderd tot duizend auto's en de tweede, waarschijnlijk voor vijfhonderd, bij de Overtoom. De bouw is duur, de garage bij het Marnixbad komt bijna 60.000 euro per plaats. Voor de financiering willen de stadsdelen de prijs van een parkeervergunning verhogen met ongeveer vier euro per maand.

Als de garage er is, heft Westerpark boven de grond hetzelfde aantal parkeerplaatsen op om ruimte te maken voor speelplaatsen en groen. Centrum haalt ook auto's van straat, maar wil per saldo meer parkeerruimte, vanwege de wachtlijsten. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden