Garage in Boerenwetering gaat Albert Cuypgarage heten

De parkeergarage in het water van de Boerenwetering gaat Albert Cuypgarage heten. Die naam is bedacht door leerlingen van het naastgelegen Montessori Lyceum.

Marc Kruyswijk
Rond de jaarwisseling werd de gracht leeggepompt. Beeld Marc Kruyswijk
Rond de jaarwisseling werd de gracht leeggepompt.Beeld Marc Kruyswijk

De garage in aanbouw staat nu nog bekend onder de naam 'Boerenweteringgarage', maar dit was tot op heden altijd een werktitel.

Tijdens een korte presentatie kregen de vijf teams de gelegenheid om een nieuwe naam te bedenken. Omdat het toekennen van namen binnen de gemeente aan regels is gebonden, was door het stadsdeel al een 'shortlist' gemaakt met namen: Ruysdaelgarage, Frans Halsgarage, Oud Zuidgarage, Albert Cuypgarage en Boerenweteringgarage.

Verbinding
Bestuurder en voorzitter van de jury Paul Slettenhaar: "De leerlingen hebben fantastische presentaties gehouden. Na uitvoerig juryberaad zijn wij tot de slotsom gekomen dat de naam Albert Cuypgarage het beste recht doet aan de plek."

Slettenhaar prees de verbinding tussen cultuur en economie. "Aan de ene kant het Rijksmuseum met werken van schilder Albert Cuyp en aan de andere kant de bedrijvigheid van de gelijknamige markt."

Dibbits
De jury bestond uit de directeur van het Rijksmuseum Taco Dibbits, voorzitter van de ondernemersvereniging Albert Cuyp Bert van den Ende, bestuurder Zuid Paul Slettenhaar en namens het Montessori Lyceum conrector Maarten Delvaux.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden