Plus

Gabbers in de Ziggo Dome: 'We proberen met zijn vieren grappig te zijn'

Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers staan ook dit jaar met comedyshow Gabbers in de Ziggo Dome. 'Wat we doen? We proberen met z'n vieren grappig te zijn.'

Gabbers stond vorig jaar juni één keer in de Ziggo Dome.Beeld Ferdy Damman/ANP

Op de vraag hoe de voorbereidingen gaan, zegt Philippe Geubels (36) met zijn rustige stem: "Alles is goed, alles in orde." Vanuit een studio in Hilversum, waar de repetities plaatsvinden voor de shows deze week in de Ziggo Dome, belt Geubels.

"We zijn een hier een beetje Ziggo Dome aan het naspelen en ik kijk vooral naar de leuke danseressen."

Tijdens de show zal iedere comedian 20 minuten spelen. Daarnaast staan zij gezamenlijk op het podium. Wat de comedians samen gaan doen, is nog de vraag. "Humor doen we," zegt Geubels droog. "Dan proberen we met zijn vieren grappig te zijn."

De vier comedians speelden met Gabbers vorig jaar ook al in de Ziggo Dome. Dit jaar wordt weer alles uit de kast gehaald. Er zijn onder anderen optredens van de Ashton Brothers en Rico Verhoeven plus twintig danseressen.

Het wordt volgens de mannen één groot spektakel. Geubels: "En er zijn verrassingen, maar dat weet ik ook nog niet precies."

Tropische sferen
Geubels is van de vier comedians de enige met een andere, rustige manier van spelen. "Ja, ik ben rustiger; Jandino is drukker. Ik denk dat het voor mij gemakkelijker is om rustiger te zijn, maar Jandino kan meer show maken."

Heeft hij dan het gevoel dat hij minder show kan maken? Weer droog: "Ja, ik ben rustiger."

"Wacht even," zegt Geubels lachend. "Jandino komt net aanlopen. Jandino, dat je te laat bent voor het interview betekent niet dat dit interview wordt gecanceld, hè." Jandino Asporaat (36) moet hard lachen.

"Geef mij maar even die telefoon. Goedemorgen, je moet nu wel even aanpassen aan het tempo. Je kunt gerust 27 vragen stellen in 3 minuten."

Het thema is dit jaar tropische sferen. Geubels praat nog even mee. "Ja, vakantie. Het decor is een groot vakantieoord en we hebben materiaal over het echte vakantiegevoel. Ja, ik vind vakantie altijd leuk. Het is een dankbaar thema."

Asporaat: "De dames brengen tropische sferen. En dat vakantieoord op het decor is geweldig. Ik heb het nog niet live gezien, alleen op plaatjes. Maar als het eruit gaat zien zoals op de illustraties, weet ik niet wie het gaat betalen."

Tot de achterste rij
In de Ziggo Dome is ruimte voor meer dan 15.000 mensen. Op zaterdag spelen de mannen twee shows, ook één in de middag.

Is het in zo'n grote zaal een andere manier van spelen? Asporaat: "Het is dubbel. Er is een andere dynamiek, want je moet ook de achterste rij bereiken en daarin een balans vinden. Ik heb ondertussen geleerd dat je de mensen achterin naar jou moet laten komen. Dat ze het gevoel hebben recht voor ons te zitten."

Wanneer Asporaat op het podium staat, lijkt er iets in hem te veranderen "Ik heb altijd het gevoel dat er drie Jandino's in mij heb zitten. Die op het podium, de normale - achter de schermen - en de papa. Van die drie weet ik niet wie de meest gestoorde is."

Aan de top
Asporaat speelde ook al in Ahoy en deze zomer ook met Najib Amhali in De Kuip. Hoe voelt het om als comedian aan de top te staan en zulke zalen te kunnen vullen?

"Ik ben een gelukkige jongen, maar daar heb ik heel hard voor gewerkt. Vanmorgen was ik om half acht in de sportschool, nu ben ik heel de dag aan het repeteren en vanavond sta ik met mijn eigen theatershow in Eindhoven. Zo gaat het iedere dag."

Volgens Asporaat is het een combinatie van talent en dedicated zijn. "Soms zeggen mensen mij dat ze een beetje lollig zijn en ook willen doen wat ik doe. Maar ik leg het iedereen uit: je komt hier niet zomaar. Ik ben al twaalf jaar dag in, dag uit bezig. En ja, ik ben heel dankbaar dat het lukt."

Gabbers, Ziggo Dome, 15 juni t/m 17 juni.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden