Frans Banninck Cocqpenning voor rabbijn Ten Brink

Donderdag is rabbijn Menno ten Brink onderscheiden met de Frans Banninck Cocqpenning. Hij kreeg de penning vanwege zijn 25-jarig jubileum bij de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam (LJGA).

Het Parool
Burgemeester Femke Halsema en rabbijn Menno ten Brink tijdens een Chanoekadienst voor het joods lichtjesfeest bij de Liberaal Joodse Gemeente. Beeld anp
Burgemeester Femke Halsema en rabbijn Menno ten Brink tijdens een Chanoekadienst voor het joods lichtjesfeest bij de Liberaal Joodse Gemeente.Beeld anp

Burgemeester Femke Halsema heeft de penning uitgereikt tijdens een eredienst voor de rabbijn.

Ten Brink ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij de LJGA, zijn inspanningen binnen de Joodse samenleving en zijn vrijwillige inzet voor onder meer het Nederlands Auschwitz Comité.

Hij haalde zijn rabbijntitel op het Londense seminarium voor liberaal Jodendom. Hij werkte eerst in verschillende joodse gemeenten in Nederland en werd bijna 25 jaar geleden benoemd in zijn huidige functie bij de LJGA.

Banninck Cocq
De penning is vernoemd naar oud-burgemeester Frans Banninck Cocq, die afgebeeld is op De Nachtwacht. De penning bestaat sinds 1996. Amsterdammers die zich ten minste tien jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel, maatschappelijk of economisch gebied komen in aanmerking.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden