A-locatie

Frans-Aziatische lekkernijen en cocktails uit een flesje bij Terpentijn

De bouwput is nog niet verdwenen, maar toch wordt het langzaam weer gezellig op het Rokin. Steeds meer panden worden zichtbaar en de ene na de andere nieuwe hotspot opent de deuren. Zo ook Terpentijn, deze week verkozen tot A-locatie.

Beeld Iris Bergman

Waar je op het terras en op de eerste verdieping terecht kunt voor een kop koffie, lunch of diner, kun je beneden tot in de late uurtjes genieten van streetfood en cocktails in de bijbehorende bar.

Het concept werd bedacht door horecaondernemers Jan Willem van der Kuip (38), Balthazar Tobias van Kempen (41) en Rogor Diapari (39). Hun doel? Een toegankelijke plek creëren waar je de hele dag kunt blijven hangen.

Op de menukaarten staan gerechten met een Franse basis en een Aziatische invloed. Zo kun je als voorgerecht kiezen voor een Asian style steak tartaar (€11,50) en bestaat het populairste hoofdgerecht uit buikspek met teriyaki (€18,50). Ook in de bar kunnen liefhebbers van Franse en Aziatische snacks hun hart ophalen: van garnalentoast tot Vietnamese loempia's.

Bottled up cocktails
'Waar je in steden als Berlijn heerlijk Vietnamees kunt eten, was het aanbod hier nog beperkt. Omdat we alleen Vietnamees niet genoeg vonden, hebben we gekozen voor een Franse keuken met Aziatische invloeden. Het menu is samengesteld door chef Robert de Balbiaan en Alain Caron. Alles wordt vers gemaakt en komt uit het seizoen', vertelt Diapari.

Net als het eten zijn ook de cocktails gebaseerd op het aanbod van grote, internationale steden. De inspiratie kwam dit keer niet uit Berlijn, maar uit Londen en New York. 'We serveren, behalve standaard cocktails, ook cocktails uit flesjes. Deze zogenoemde 'bottled up cocktails' maken we zelf en bevatten gekookt koolzuur.'

Omdat het oog ook wat wil, is er goed nagedacht over de inrichting van de ruimtes. Oude en nieuwe elementen vullen elkaar aan en planten en kaarsen zorgen voor een huiselijke sfeer. Waar alles binnen af is, is het uitzicht vanaf het terras nog niet optimaal. Toch heeft dat ook voordelen: er is altijd wat te zien.

Terpentijn

Rokin 103
020-3330014
www.terpen-tijn.nl
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden