Update

Frank de Boer kiest voor de lijn Cruijff

Ajax-trainer Frank de Boer kiest voor de lijn-Johan Cruijff en niet voor die van Louis van Gaal. Volgens Voetbal International heeft Cruijff De Boer tot een keuze gedwongen.

Redactie
Ajax-trainer Frank de Boer. Beeld
Ajax-trainer Frank de Boer.

In een interview van VI met Cruijff, dat woensdag verschijnt, zegt het Ajax-icoon dat De Boer nu een keuze moet maken. 'De tijd is aangebroken dat ook Frank een keuze zal moeten maken. Want sinds een maand zitten we in een totaal andere situatie. Vóór de technische overval was het simpel: Frank concentreerde zich op het eerste elftal en wij deden de rest', aldus Cruijff tegen VI.

Maar nu het conflict op de spits wordt gedreven, eist Cruijff van De Boer dat hij kleur bekent, als prominent lid van het technisch hart.

De Ajax-trainer had dat tot nu toe nog niet gedaan. Hij kon dat ook niet, zo zei hij in interviews. Hij heeft zowel met Cruijff als Van Gaal een goede band. 'Het is alsof je moet kiezen tussen twee van je kinderen. Dat kan ik niet', aldus De Boer.

Maar VI toog met het interview in de hand naar De Boer en tekende uit zijn mond op dat hij nu toch kiest voor de lijn-Cruijff. Hij wil ook dat de ingezette lijn Cruijff wordt voortgezet.

'Mijn grootste belang zijn de prestaties van het eerste elftal. Die mogen niet in het geding komen door de perikelen binnen de club. Daar is niemand bij gebaat. Ik denk dat voor iedereen duidelijk is in welke richting Cruijff op technisch gebied aan het werken is.'

Volgens De Boer is 'er is niet voor niks' besloten om Cruijff daarover de zeggenschap te geven. 'Ik vind dan ook dat we die richting moeten volgen. Het zou heel raar zijn om met z'n allen achter een bepaald beleid te gaan staan en dan na een paar maanden alweer een andere koers in te slaan.'

De tweespalt binnen de club ontstond toen vier leden van de Raad van Commissarissen zonder overleg met medelid Cruijff Louis van Gaal hadden aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Sindsdien staan de kampen lijnrecht tegen over elkaar.

null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden