Fotolocaties in Amsterdam vallen in het niet bij the Big Apple

Met camera gewapende toeristen kenmerken de straten van Amsterdam. De grachten, het Rijksmuseum: er wordt heel wat vastgelegd. Toch is Amsterdam bij lange na niet de meest gefotografeerde locatie van de wereld, blijkt uit de kaart op sightsmap.com, die dit in beeld brengt.

null Beeld Sightsmap
Beeld Sightsmap

De wolkenkrabbers en het vrijheidsbeeld in New York zijn verreweg de meest gefotografeerde plekken van de wereld. Amsterdam staat op een keurige 44e plaats in de wereldranglijst, volgens de data van Panoramio. De site van Google houdt bij waar geüploade beelden door middel van geotags op de juiste locatie op de wereldkaart kunnen worden 'gepind'. De rest van Amerika lijkt minder populair te zijn, de strip in Las Vegas haalt met een 26ste positie de top-20 niet eens.

Europa
Daarentegen is Europa enorm populair. Vooral hotspots in Spanje en Italië worden veel vastgelegd. Florence, Rome, Venetië, Madrid en Barcelona staan allemaal in de top-20. Ook het oosten van Europa is in de loop der jaren door toeristen ontdekt. Praag, Boedapest en Istanboel zijn ook populaire plaatsen voor een kiekje. Opvallend is dat de Tower Bridge in Londen minder vaak is gefotografeerd. Deze staat pas op de 15de plek in de lijst.

Amsterdam
De letters van 'I Amsterdam' worden het meest gefotografeerd, meestal met personen die zich rond de grote rode letters verzameld hebben. Ook de grachten zijn populair onder toeristen. Verschillende foto's van de Amsterdamse wateren verschijnen op de website Panoramio, maar ook het Rijksmuseum en het bijbehorende Museumplein zijn vaak op de foto's te zien. Ook Nederlandse vervoermiddelen zijn graag gefotografeerde objecten. Fietsen, boten en oude auto's; de toeristen maken er graag foto's van. De stad laat met de 44e plaats steden als het Belgische Brussel en het Spaanse Valencia achter zich.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden