FNV laakt vertrekbonus directeur Ambulance Amsterdam

FNV Zorg & Welzijn laakt de vertrekbonus van 200.000 euro aan de oud-directeur van de Ambulance Amsterdam, Jan Pierik.

Beeld Marc Driessen

Dat staat in het overzicht van de FNV 'het grote falen van de ambulancetop', waarin de jaarcijfers van 25 ambulancediensten over 2016 op een rijtje zijn gezet.

Onder de leiding van Pierik zou de reorganisatie zijn uitgemond in een chaos, er verschenen zeer kritische inspectierapporten en de vakbond en de ondernemingsraad zegden het vertrouwen in de directie op.

Verliesgevend
In januari van dit jaar vertrok hij 'in goed overleg'. Vanaf 1 november wordt hij wederom directeur, maar dan binnen de ambulancetop van Gelderland-Midden.

"Verbazingwekkend dat iemand die in een topfunctie zijn werk niet goed doet, zo weer ergens anders aan de slag kan," aldus Fred Seifert, bestuurder van FNV Zorg & Welzijn. "Denkt zo'n bestuurder alleen maar aan de inrichting van zijn tweede huis? En niet: hoe krijg ik de patiënt veilig en snel in het ziekenhuis?"

FNV Zorg & Welzijn maakt zich ondertussen nog altijd zorgen over Ambulance Amsterdam. Ook andere hulpdiensten staan onder druk.

De vakbond heeft het over een nijpend tekort aan verpleegkundig personeel, miljoenen investeringen aan uitzendkrachten en alsnog te lange aanrijtijden.

Ambulance Amsterdam is voor het derde jaar op rij verliesgevend - 1,3 miljoen negatief. Dat komt vooral door het inhuren van uitzendkrachten, aldus Seifert. Kosten: circa drie miljoen euro.

Steeds drukker
Volgens woordvoerder Peter Duijf van Ambulance Amsterdam heeft FNV een punt als het gaat over de arbeidskrapte.

De hulpdienst in Amsterdam krijgt het steeds drukker: de stad groeit, meer ouderen wonen langer zelfstandig thuis wonen en er zijn meer toeristen. "Vorig jaar is de zorgvraag weer met vijf procent toegenomen. Wij moeten met een nauwelijks groeiende bezetting, meer ritten rijden en aan de normen blijven voldoen. Vorig jaar is het ons gelukt om in 93 procent van de gevallen binnen vijftien minuten bij de patiënt te zijn."

Dat moet 95 procent zijn, maar slechts 3 van de 25 ambulancediensten in Nederland halen die norm. Dat komt door een tekort aan geld en personeel, meldt FNV.

Lonen gelijktrekken
Seifert gooit het op een leegloop van verpleegkundigen. "Veel verpleegkundigen zijn in een ziekenhuis gaan werken omdat de tijden daar regelmatiger zijn en de lonen hoger."

Hij pleit er daarom voor om de lonen gelijkt te trekken met die van de ziekenhuizen.

Ook zijn de hoge lonen van de ambulancetop nog altijd een doorn in het oog van de vakbond. Zo staat een man als directeur bij drie instellingen (Groningen, Friesland, Limburg-Noord) tegelijk op de loonlijst voor in totaal 2,16 banen. Hiervoor ontving hij in 2016 ruim 324.000 euro.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden