Florida wil 'Cubaanse connectie' aanpakken

Lokale overheden in de Amerikaanse staat Florida mogen geen contracten meer afsluiten met bedrijven die zaken doen met Cuba of Syrië. Gouverneur Rick Scott heeft gisteren althans een wet ondertekend die dit moet regelen. Of de wet ook werkelijk kan worden nageleefd, is nog de vraag.

Volgens Scott mogen overheden 'geen steun verlenen aan dictaturen die hun bevolking onderdrukken'. Gemeenten en andere lagere overheden zouden daarom vanaf deze zomer geen contracten van meer dan 1 miljoen dollar meer mogen afsluiten met bedrijven die wel zaken doen met Cuba of Syrië.

Scott moest wel meteen toegeven dat de wet niet kan worden gehandhaafd, omdat de federale regering in Washington over het buitenlands beleid gaat. Hij heeft zijn hoop daarom gevestigd op het Congres en president Barack Obama om de nieuwe regels goed te keuren.

In Florida wonen veel Cubanen die hun land zijn ontvlucht vanwege het autoritaire communistische regime. Cubaans-Amerikaanse politici in de staat toonden zich zeer tevreden met de wet. De Kamer van Koophandel waarschuwde juist dat buitenlandse bedrijven door de wet ontmoedigd kunnen worden om in Florida te investeren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden