Update

Flonti Stacks vervangt Famous Dex op Appelsap

De Amerikaanse rapper Famous Dex, een van de topartiesten die zaterdag zou optreden op festival Appelsap in het Flevopark, heeft op het laatste moment afgezegd. Flonti Stacks en Young Ellens vullen het gat op.

Romy Donk
null Beeld Dennis Branko
Beeld Dennis Branko

Dat laat de organisatie van Appelsap vrijdag weten. De organisatie geeft aan er overstuur van te zijn.

De rapper zou hebben aangegeven dat hij niet kan verschijnen vanwege 'problemen met zijn paspoort'. 'Maar', schrijft de organisatie, 'hij vond het wel nodig om een optreden in San Diego morgen te promoten. Dit is een klap in ons gezicht, voor het hele team dat maandenlang hard gewerkt heeft om dit evenement te organiseren.'

Dit lijkt erop dat Famous Dex mogelijk een dubbele boeking had, maar dit is nog niet bevestigd.

Flonti Stacks - het trap-pseudoniem van Ronnie Flex - en Young Ellens zijn last-minute geboekt als vervangende acts.

Lyzza
Opvallend genoeg had eerder al een andere artiest afgezegd. Lyzza - de artiestennaam van de Braziliaanse, in Amsterdam woonachtige Lysa Da Silva Reis - zegde haar optreden half juli af. Dat deed ze omdat er beschuldigingen zijn tegen een van de andere artiesten voor seksuele intimidatie en misbruik.

Appelsap meldde destijds dat Lyzza had afgezegd om 'persoonlijke redenen', wat de artiest niet kon waarderen. "Ik denk dat verkrachting en misbruik van (minderjarige) meisjes een publieke kwestie is, geen persoonlijke," reageerde Lyzza.

Er werd gesuggereerd dat de artiest waar Lyzza op doelde Famous Dex was. Maar die informatie klopt niet, benadrukt Appelsap-oprichter Wiecher Troost. "Het is verdraaid in de media, het ging niet om Famous Dex."

Vervanging
De organisatie geeft in de Instagrampost aan hard op zoek te zijn naar een geschikte vervanger voor Famous Dex. Omdat het nog maar de vraag is of dat haalbaar is op zo'n korte termijn vraagt de organisatie begrip van de bezoekers voor deze 'fucked up' situatie.

"We zijn ontzettend druk op zoek naar vervanging," aldus Troost. "De artiestenwereld blijft een aparte wereld. Blijkbaar kun je er vlak voor een optreden achterkomen dat je geen geldig paspoort hebt. En die populaire artiesten komen dan ook snel weer aan een ander optreden."

Over mogelijke compensatie voor bezoekers die speciaal voor Dex zouden komen, wil Troost weinig kwijt. "Wij zijn geen headlinerfestival. We bieden een breed programma met veel nieuwe namen in de industrie. Bezoekers komen voor het hele festival, niet voor één artiest."

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden