PlusNet Open

Flexwerkplek New Metropolis

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: New Metropolis.

Jasmin Hoek
Bewoners van Nieuw-West met een goed idee kunnen gewoon binnenlopen bij New Metropolis. Beeld Jesper Boot
Bewoners van Nieuw-West met een goed idee kunnen gewoon binnenlopen bij New Metropolis.Beeld Jesper Boot

Wellicht staat er binnenkort in uw woonkamer een stoel gemaakt van plastic afval door leerlingen van het Mundus College in stadsdeel Nieuw-West. De samenwerking tussen de vmbo-school en Amsterdams initiatief vanPlestik is een van de projecten van New Metropolis.

In deze dependance van Pakhuis de Zwijger hangt ook een expositie over de leerlingen van het Mundus College. Fotograaf Cees Glastra van Loon legde de leerlingen met hun ­diverse afkomst vast.

Laagdrempelig
De gemeente van Amsterdam heeft veel plannen met Nieuw-West, daarom wilde Pakhuis de Zwijger een plek opzetten waar verschillende betrokken partijen met elkaar in gesprek kunnen gaan. "Het is neutraler voor vergaderingen dan een huiskamer van een buurtbewoner en laagdrempeliger dan een gemeentekantoor," zegt projectleider Peter Both (30).

Bewoners van Nieuw-West met een goed idee kunnen ook zonder ­afspraak binnenlopen bij New Metropolis. Elke werkdag van 10.00 tot 18.00 uur is er iemand aanwezig die kan meedenken met een nieuw project voor de buurt.

Flexwerken
Tijdens werkdagen kun je er flexwerken, wisselende fotoexposities bekijken of een van de vergaderruimtes achter in het pand gebruiken.

Daarnaast is New Metropolis bezig met het opzetten van een tentoonstelling met het Amsterdam ­Museum en de Oba's in Nieuw-West. Both: "In het centrum is al genoeg, wij willen juist de mensen hier bereiken."

-> Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

New Metropolis

Burgemeester Rendorpstraat 1-3
dezwijger.nl/newmetropolis
(020) 624 6380

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden