Fiscus jaagt op fraudeurs Wallen

Het Oudekerksplein in Amsterdam. Foto Amaury Miller Beeld
Het Oudekerksplein in Amsterdam. Foto Amaury Miller

AMSTERDAM - De belastingdienst onderzoekt fraude binnen de Amsterdamse seksindustrie, vooral op en rond de Wallen. Het vermoeden bestaat dat bordeelexploitanten schijnconstructies hebben opgezet waarmee op grote schaal de inkomstenbelasting wordt ontdoken.

Kern van de fraude die wordt onderzocht, is gegoochel met de aangifte van de inkomstenbelasting, waardoor bijna geen belasting hoeft te worden betaald.

Bovenaan het lijstje van de belastingdienst staat het omstreden duo Bert 'Shout' Cirkel en Citon Chang, twee oude bekenden van justitie, die bij het Oudekerksplein diverse panden en seksbedrijven bezitten. Ze zijn via La Vie en Rose BV eigenaar van zeven bordelen met tientallen 'ramen'.

Dat Cirkel en Chang worden doorgelicht door de fiscus, werd deze week bekendgemaakt door een jurist van het stadsdeel Centrum in een zaak bij de rechtbank tegen de twee. Stadsdeel, politie, Openbaar Ministerie en de fiscus werken nauw samen bij de bestrijding van de georganiseerde criminaliteit in de binnenstad, een samenwerkingsverband dat Emergo heet.

De belastingdienst zelf wil er niet nader op de zaak ingaan: "Wij doen nooit uitspraken over individuele belastingplichtigen." (BART MIDDELBURG)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden