Update

Files rond Nijmegen vrijwel opgelost

De eerste deelnemer aan de 96ste Vierdaagse van Nijmegen heeft zijn wandeltocht afgerond. Even voor 10.00 uur kwam de Brit Simon Brownlee binnen via de St. Annastraat ofwel Via Gladiola in Nijmegen. Brownlee, die 50 kilometer per dag loopt, maakt er een sport van om elke dag als eerste terug te komen in Nijmegen. De files rond de stad zijn inmiddels zo goed als opgelost.

Simon Brownlee eerder deze week op de Waalbrug. Beeld anp
Simon Brownlee eerder deze week op de Waalbrug.Beeld anp

Vanmorgen zijn 38.470 wandelaars aan hun vierde loopdag begonnen. Ze trekken via Grave en Cuyk in Noord-Brabant naar Nijmegen om daar door honderdduizenden toeschouwers langs de kant binnengehaald te worden.

File
De files rond Nijmegen zijn aan het eind van de middag vrijwel opgelost. Op de A50 bij Ewijk is nog wel sprake van enige vertraging, maar dat is volgens Rijkswaterstaat gebruikelijk wegens het werk aan de nieuwe Waalbrug daar.

Vanmorgen rond 10.00 uur stond het verkeer al in de file voor Nijmegen. De stad is zeer moeilijk bereikbaar door de intocht van de Vierdaagse en de aansluitende Vierdaagsefeesten.

Op het hoogtepunt van de files stond het verkeer op de A50 stil over een lengte van 14 kilometer. Daardoor ontstond eveneens vertraging op de snelwegen A12 en A15 bij de op- en afritten naar de A50 tussen Renkum en Ewijk. Ook het verkeer dat Nijmegen via andere toegangswegen vanuit noordelijke of zuidelijke richting probeerde te bereiken stond soms wel een uur in de file.

Doorgaande wegen door Nijmegen gaan rond 18.00 uur weer open voor verkeer. Het stadscentrum blijft vanavond nog afgesloten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden