Fietsdepot stopt met veilen fietsen

Het Fietsdepot stopt met fietsveilingen. Volgens de gemeente gaat het depot zich meer richten op zijn kerntaken: het bewaren van fietsen en waar mogelijk teruggeven aan de eigenaren.

Priscilla Tienkamp
In het fietsdepot worden alle in beslag genomen en gevonden fietsen opgeslagen Beeld anp
In het fietsdepot worden alle in beslag genomen en gevonden fietsen opgeslagenBeeld anp

Elke maand organiseerde het Fietsdepot voor professionele opkopers een veiling van de fietsen die niet binnen zes weken zijn opgehaald door hun eigenaar. Maandagochtend vindt voor de laatste keer een fietsveiling plaats. Voor die speciale gelegenheid neemt wethouder Pieter Litjens (Verkeer) de veilinghamer ter hand.

Mist dan niemand die dure racefiets?

Meer mensen halen hun weggeknipte fiets op bij het Fietsdepot, schreef Het Parool vorig jaar. Opvallend is dat veel eigenaren van mooie exemplaren dat nog steeds niet weten te vinden.

Vanaf 1 juli is het Haarlemse bedrijf TradeFRM verantwoordelijk voor de verkoop van niet-opgehaalde fietsen aan handelaren en aan sociale werkprojecten. "Ook het niet verkoopbare materiaal zal door TradeFRM op de meest duurzame manier worden gerecycled en hergebruikt," aldus de gemeente.

Alle door de gemeente weggeknipte fietsen komen terecht op het terrein van het Fietsdepot in het Westelijk Havengebied. Amsterdammers kunnen daar terecht om hun weggeknipte fiets weer op te halen. Dat kost sinds 1 januari dit jaar 22,50 euro. Daarvoor was dat 15 euro. Thuis laten bezorgen kan ook, voor 50 euro. Iets minder dan de helft van de fietsen worden door de eigenaar opgehaald.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden