Update

Fiets van vermiste Gijs Thio teruggevonden

AMSTERDAM - Een vriendin heeft de fiets van de sinds vrijdagnacht vermiste wijnimporteur Gijs Thio (40) teruggevonden op de hoek van de Warmoesstraat en de Wijde Kerksteeg.

De vrouw heeft in een voormalige hoerenkamer in de buurt een atelier waar Thio vaker langskwam. De fiets stond vast op slechts één slot, wat er volgens vriend Gilles van der Loo op kan duiden dat Thio niet van plan was daar lang te blijven. Vrienden hebben gisteravond in de buurt posters geplakt en zijn cafés ingegaan. Thio vertrok vrijdagmorgen tegen vijf uur van een borrel in restaurant Toscanini op de Lindengracht richting zijn woning in de Oosterparkbuurt. Daar kwam hij nooit aan. Telefoontjes bleven onbeantwoord.

''We hielden al geen rekening met suïcide, maar die mogelijkheid kunnen we nu wegstrepen. Dat doe je niet op die plek,'' aldus Van der Loo. Het water in de buurt van de vindplaats van de fiets is onderzocht. Van der Loo wordt steeds somberder. ''Hij is nu bijna vier dagen weg. We tasten in het duister. Is hij misschien als passant betrokken geweest bij een vechtpartij?'' (HET PAROOL)

Gijs Thio Beeld
Gijs Thio

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden