Feyenoord speelt onder protest in Breda

BREDA - Feyenoord speelt de uitwedstrijd tegen NAC Breda zondagmiddag onder protest. De Rotterdamse clubleiding verklaart zich hiermee solidair met de eigen supporters, die na een kortstondig bezoek aan het Rat Verlegh Stadion hebben besloten per bus terug naar Rotterdam te reizen wegens het slechte zicht op het veld in het vernieuwde uitvak voor de fans van de bezoekende club.

''Onze trainer Mario Been wilde eigenlijk helemaal niet meer spelen toen hij hoorde dat de supporters van Feyenoord weer weg waren gegaan'', liet een woordvoerder van de Rotterdamse club weten. ''Navraag bij de KNVB leerde dat zoiets negatief voor Feyenoord zou kunnen uitpakken. Daarom hebben we besloten onder protest te spelen.''

De eerste aanhangers van Feyenoord meldden zich rond 13.00 uur in het stadion, dat net een verbouwing heeft ondergaan. Al snel bleek dat de aangebrachte folie op de plastic schotten aan de voorkant van het uitvak in combinatie met het felle zonlicht veel hinder veroorzaakten voor de bezoekende toeschouwers.

Na een kwartiertje hadden de meegereisde fans van Feyenoord 'genoeg gezien'. Ze besloten massaal de uitgang op te zoeken en terug naar de bussen op het parkeerterrein te lopen. Die uittocht leidde even tot wat onrust rond het stadion, maar de snel opgetrommelde Mobiele Eenheid hoefde niet in te grijpen.

De uitwedstrijd in Breda zou door 750 fans van Feyenoord worden bezocht. Ongeveer 500 fans brachten daadwerkelijk een kortstondig bezoekje aan het stadion. De andere 250 aanhangers maakten halverwege de busreis rechtsomkeert.

Bij de werkzaamheden in de afgelopen maand werd onder meer het uitvak voor de bezoekende fans opnieuw ingedeeld, met staanplaatsen, en tevens verplaatst naar de tweede ring in een hoek van het stadion. ''NAC wist vrijdag al van de problemen met het uitzicht op het veld, maar ze hebben toch gewoon 750 man op hun vrije zondag met veertien bussen naar Breda laten komen'', sprak de woordvoerder van Feyenoord verontwaardigd. ''Dat kan natuurlijk niet. Het feit dat onze supporters hun geld kunnen terugkrijgen, doet daar niets van af.''

Volgens de woordvoerder reageerde trainer Been tamelijk resoluut toen hij werd ingelicht over het vertrek van de Feyenoordfans uit Breda. ''Hij zei meteen: dan spelen we niet. Er is toch sprake van een soort competitievervalsing als je het zonder de steun van je supporters moet doen. Maar na een telefoontje naar de KNVB besloten we de gok niet te nemen. We wilden niet later met een of andere regel om de oren worden geslagen en een straf opgelegd krijgen. Dan zijn we nog verder van huis. We spelen daarom onder protest. Wat dat verder inhoudt, wordt later wel duidelijk.'' (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden