Festival op naaktstrand Zandvoort mag doorgaan

Een technofeest op het doorgaans zo rustige naaktstrand? De plaatselijke CDA-fractie in Zandvoort wilde er niets van hebben en zette de hakken in het zand.

Tom Kieft
Het zuidelijke deel van het uitgestrekte strand is naar de smaak van CDA-fractievoorzitter Cees Mettes juist ingericht voor 'de rustige recreant'. Beeld ANP
Het zuidelijke deel van het uitgestrekte strand is naar de smaak van CDA-fractievoorzitter Cees Mettes juist ingericht voor 'de rustige recreant'.Beeld ANP

De partij diende raadsvragen in over de aangevraagde vergunning voor het festival Loveland Beach. Het festival zou voor overlast zorgen voor omwonenden en ondernemers en zou niet passen bij het karakter van het naaktstrand, aangrenzend aan een natuurgebied.

De gemeente kon zich niet vinden in de bezwaren. Tevens staat het bestemmingsplan incidentele festivals op dit deel van het strand toe. Daarom is vrijdag besloten de vergunning voor het festival te verlenen.

'De rustige recreant'
Voor de organisatie en de mensen die zich al op het strandfeest hadden verheugd maar goed ook: de kaarten staan al even in de verkoop, en de Early Birds en reguliere tickets zijn al uitverkocht. Op de Facebookpagina van het evenement geven inmiddels ruim 1200 mensen aan te gaan. Afhankelijk van het weer wordt het festival gehouden op zondag 10, of zondag 17 september.

Tegen het zere been dus van CDA-fractievoorzitter Cees Mettes. Het zuidelijke deel van de uitgestrekte boulevard is naar zijn smaak juist ingericht voor 'de rustige recreant'. "Dit deel van het strand heeft heeft een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld de drukkere noordkant van de boulevard. Evenementen moeten bij het gebied passen."

Drugs en problemen
Mettes zegt niets persoonlijks tegen de organisator van het festival te hebben. "In het verleden heeft een organisatie uit Bloemendaal er een zootje van gemaakt, met veel drugs en problemen. Maar als deze organisatie zich houdt aan de afspraken is er niets aan de hand. Daar was het ook niet om te doen."

Nu de pogingen van de CDA-fractie om Loveland Beach tegen te houden zijn gestrand, richt Mettes zich op het volgende seizoen. Hij wil dat met deze verstrekking geen precedent wordt geschapen. "Nu we weten dat het huidige bestemmingsplan festivals toestaat, gaan we kijken wat we daaraan kunnen doen. We hopen voor volgend seizoen al iets te hebben."

Lees ook: Loveland vond uiteindelijk toch nog schwung bij Joris Voorn

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden