Ferdinand Bol en Govert Flinck samen in Amsterdamse musea

Het Amsterdam Museum en het Rembrandthuis presenteren van 13 oktober 2017 tot en met 18 februari 2018 hun eerste dubbeltentoonstelling over Rembrandts meesterleerlingen, Ferdinand Bol en Govert Flinck.

Het Parool
Links: Govert Flinck, Zelfportret, ca. 1640. Paneel, 59 x 47 cm. Keulen, Wallraf-Richartz-Museum (bruikleen particuliere collectie). Rechts: Ferdinand Bol, Zelfportret, leunend op een balustrade, ca. 1647. Doek, 93 x 83,5 cm. (Particuliere collectie) Beeld Amsterdam Museum
Links: Govert Flinck, Zelfportret, ca. 1640. Paneel, 59 x 47 cm. Keulen, Wallraf-Richartz-Museum (bruikleen particuliere collectie). Rechts: Ferdinand Bol, Zelfportret, leunend op een balustrade, ca. 1647. Doek, 93 x 83,5 cm. (Particuliere collectie)Beeld Amsterdam Museum

Voor de tentoonstelling worden vanuit de hele wereld schilderijen uit musea en particuliere collecties verzameld. Sommige hiervan zijn voor het eerst sinds de 17e eeuw weer terug in onze hoofdstad, melden de musea in een persbericht.

Het werk van Flinck en Bol wordt op de twee verschillende locaties anders uitgediept: in het Rembrandthuis ligt de nadruk op hun leertijd bij Rembrandt. In het Amsterdam Museum staat hun leven als zelfstandige meesters centraal.

Ook het Paleis op de Dam en Museum Van Loon sluiten aan bij de tentoonstelling door in dezelfde periode aandacht aan de twee kunstenaars te schenken. En in de Hermitage Amsterdam vindt vrijwel gelijktijdig de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage plaats.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden