Update

Felix Meritis wordt pop-up locatie: 'We gaan echt experimenteren'

Het voormalige cultuurcentrum Felix Meritis gaat weer open, dit keer als pop-up-locatie onder de naam Felix in de Steigers. Er vinden evenementen plaats totdat de verbouwing begint, naar verwachting over negen maanden.

Eva Segaar
De renovatie van het Felix Meritis begint in januari 2016 Beeld Het Parool/Elmer van der Marel
De renovatie van het Felix Meritis begint in januari 2016Beeld Het Parool/Elmer van der Marel

Tijdens de opening op 20 maart verzorgen onder andere Gallowstreet, Eefje de Visser, dichter Ingmar Heytze en dansgroep ICK optredens. De avond wordt geopend door Daphne Bunskoek.

Hannah van der Rest, projectleider van Felix in de Steigers, heeft al zin in de housewarming. 'We gaan tijdens Felix in de Steigers echt experimenteren. Zo kijken we bijvoorbeeld welke zaal een goede akoestiek heeft, om te bepalen waar we artiesten en dichters laten optreden. Ook inventariseren we wat het publiek leuk vindt en wat aanslaat. Populaire artiesten kunnen we dan na de renovatie opnieuw uitnodigen.'

Levensgroot menselijk dagboek
Felix in de Steigers is een voorproefje van het pand dat zijn deuren na grote verbouwing zal openen. Hannah: 'Ook al bladdert de verf van de muren, we willen wel alvast open gaan. Het is toch zonde als het pand zo lang niet wordt gebruikt, terwijl het leeg staat tot de verbouwing die in januari 2016 begint.'

Tijdens de housewarming komt er een levensgroot menselijk dagboek te staan, treden er nog drie andere dichters op en kun je een privéconcert krijgen van conservatoriumstudenten. De aftrap van Felix in de Steigers, de vooruitloper van het gerenoveerde Felix Meritis, begint om acht uur 's avonds.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden