Schuim

Feestje van de dag: uitstekend onpasselijk in hotel The Dylan

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: twintig jaar The Dylan.

Laura Helmich (Elle Eten) en Claudia Jansen (Elle): 'Hier, een filmpje van een duif op mijn balkon. Hij denkt dat hij de koning is.' Beeld Hans van der Beek

Er is vanavond ook de presentatie van Het Poezenboek/Hoe ze er écht uitzien, een koffietafelboek van 160 pagina's met 78 foto's van, wat wij thuis noemen, 'da unten'.

Maar wat kun je daar, journalistiek gezien dan, anders dan rond­lopen en opschrijven: klopt, ja zo is het ook, helemaal prima, jawel en zo ook wel eens, yub.

Ik meld me daarentegen bij vijfsterrenhotel The Dylan. Die bestaan twintig jaar en dat vieren ze met warm eten.

Leven is keuzes maken.

Aan de bar staan een paar mensen. Ik sla de champagne af en vraag beleefd een glas wijn, nee, liever geen riesling. Met hoeveel vieren we dit jubileum eigenlijk?

Robbert van Rijsbergen: "Met veertien. Het is de bedoeling dat we elkaar leren kennen en dan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen."

Ik heb daar zo snel geen antwoord op.

The Dylan gaat komend jaar iedere derde dinsdag van de maand cultureel geëngageerde events organiseren. Hier stond ooit de oudste schouwburg van Amsterdam, alleen de poort is nog over.

Van Rijsbergen: "Het woord schouwburg is verzonnen voor hier. Door Vondel."

Wat twintig jaar The Dylan
Waar The Dylan, Keizersgracht
Wie Robbert van Rijsbergen, Annet Goede, Laura Helmich, Claudia Jansen, Edwin Reinerie, Anita Willemars
Wanneer donderdag 28 maart, 18.00 tot 23.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ****
Hans weet ook niet of hij een groene mamba zou peuzelen

Annet Goede: "Vandaar die culturele touch."

We gaan aan tafel, ik zit aan kop met Laura Helmich. Waar hebben we dit aan te danken, denkt ze?

"Misschien omdat we allebei fijnproevers zijn."

Helmich is brand executive manager van Elle Eten. Het zou kunnen.

Haar collega vraagt of er daad­werkelijk duif op het menu staat, ze is daar namelijk panisch voor. Ik vertel dat er dan straks op haar bordje tenminste eentje minder in leven is.

Ik moet het niet onderschatten, vindt Claudia Jansen. "Ken je die betonnen galerij bij Albert Heijn in de Kinker­straat? Daar loop ik dus nooit doorheen, ze komen van overal. Ik weet zelfs wanneer het broedseizoen van die beesten is, zo erg is het."

Ik vertel, meelevend man die ik ben, dat ik een fobie heb met slangen. Ik pas daar zelfs mijn vakantie op aan.

Jansen: "Snap je!? Ik kan dat niet. Ik heb dat elke dag!"

Kortom, het wachten is op de vijfde gang, anjou duif au sang impe­rial. Daar komen de borden. Een flink stuk duivenborst met saus van het karkas.

Ik ga er eens goed voor zitten.

Helmich: "Heb je het niet gehoord? Ze krijgt een bord zonder duif. Alleen garnering."

Milde teleurstelling.

Gelukkig gaat er iets mis. Jansen krijgt toch een bord met alles erop en eraan. Ze wordt zowat onpasselijk. Daarna maakt ze alsnog een ­foto van het gerecht.

Of The Dylan er iets mee opschiet, betwijfel ik, maar ik heb een uitstekende avond.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Nick Klerk (The Dylan) en Edwin Reinerie (Winq), aan de andere kop van de tafel, ook niet verkeerd. Beeld Hans van der Beek
Robbert van Rijsbergen (The Dylan): 'De première van de Gijsbrecht was hier.' Annet Goede (Cream PR): 'En Vivaldi heeft hier gedirigeerd. Vandaar die culturele touch.' Beeld Hans van der Beek
Paul Jeursen en Tanne Gielen, beide van L'officiel ­Hommes. Gielen: 'Het is veel leuker om voor een mannentitel te werken.' Met Marissa van Rijsingen (Vogue). Beeld Hans van der Beek
Nicky de Man (Jan Magazine) en Anna van Duuren (Cream PR). Beeld Hans van der Beek
Pim Spoor (Vogue) en Anita Willemars, chef mode ­Nouveau. 'En influencer, mag dat er nog bij?' Beeld Hans van der Beek

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden