Schuim

Feestje van de dag: True food met een slippertje

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: The Harbour Club on tour.

Ambassadeur Tom Kellerhuis en hospitalitymanager Ron Vermeulen. 'The Harbour Club Maffia.' Beeld Hans van der Beek

Deze middag ga ik mee op tournee. Met het busje langs de Harbour Clubs in Oost, Zuid en Vinkeveen. Ik heb maar geen boterhamtrommeltje meegenomen.

Voorin de bus vertelt Anna Nessen dat we gaan kennismaken met het concept van de Harbour Club. "Maar we leggen er de nadruk op dat je er ontzettend lekker kunt eten en drinken."

Ik ben erbij, Anna.

Eerste stop is Vinkeveen. Ron Vermeulen: "Onze slogan is: where true food meets glamour."

Glamour ken ik, true food is nieuw voor me, maar ik heb beeld. Vast ­local en die dingen.

Het is net iets te fris voor het fijne terras aan het water, dus de tafels binnen staan vol torens met zeevruchten en een signature dish van de chef: geroosterde kreeft. De eerste witte wijn wordt geschonken.

Wat The Harbour Club on tour
Waar Harbour Club, Vinkeveen, Zuid en Oost
Wie Ron Vermeulen, Denis de la Rie, Joost Verhoeven, Tom Kellerhuis, Ronald Hoeben, Sharon van Lokhorst
Wanneer dinsdag 16 april, 12.00 tot 17.00 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ****
Hans draaide een dubbele shift

Dit kon nog eens snel ontaarden in een schoolreisje. Tom Kellerhuis probeert nu al een ober op schoot te krijgen.

Ineens is er reuring.

Ronald Hoeben maakt een filmpje voor zijn website, ook van een stelletje verderop. Dan gebeurt het.

Vrouw helemaal over de rooie. Laat die beelden zien! Wat gaat daarmee gebeuren! Haar lunch is duidelijk niet met manlief. Ik vind het nu al een geslaagde middag.

We vervolgen onze tour naar Zuid, naast de Apollohal. Het dak is open, dus de club is één groot terras, nog buiten de wind ook. We hebben daar een mooie dag voor uitgekozen.

De true food hier is zeebaars en heilbot met witte wijn uit Spanje voor de gezelligheid. Alleen jammer dat met zo'n open terras de kans op schuinsmarcheerders klein is.

De gesprekken worden al snel joli­ger. Je hoort daar niet over in detail te treden, maar het gaat over meerkoeten die met nest en al door de lucht vliegen en een iets te zware speedboot.

We rijden verder. Het is inmiddels drie uur, maar het voelt als een uurtje of tien, elf 's avonds.

"Hou je van vlees?" vraagt visman Denis de la Rie. Dat wordt me vaker gevraagd. Ik toon dan gewoon even zwijgend mijn buik.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic

In Oost beginnen we met een cocktail en een minihamburgertje, zelf uit de muur te trekken. Daarna wachten ons dry-aged tomahawk, asian ribs en wagyuspiesjes. Eigenlijk mag je na 22.00 uur geen warme maaltijd meer, maar goed. De wijn is nu rood.

We smikkelen.

Ik raap moed bijeen en vraag een doodgewoon, koud tapbiertje. Onmiddellijk ben ik trendsetter.

Om 17.00 uur zijn we terug op het verzamelpunt bij Amstel. Dat is netjes. Over een uurtje begint mijn volgende Schuimdiner.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Laura Lemmers (WijnSpijs), Sharon van Lokhorst (winerebel), ex-vegetariër, dankzij de wagyu-spiesjes. 'En bedankt, Harbour Club.' Beeld Hans van der Beek
Denis de la Rie (Schmidt Zeevis), eigenaar Joost Verhoeven en manager Joël Oostdam, bij het vleesspektakel. De la Rie: 'Gewoon, eerlijke producten.' Beeld Hans van der Beek
Ronald Hoeben (Foodtube), de man met het exclusieve materiaal op zijn camera, en Lorenzo Ledel (Vision). Beeld Hans van der Beek
De chefs op het rij: Melchor Soto Fernandez (Oost), Nick Bart (Zuid), Ingmar Ipema (Vinkeveen) en Daniël van Ettinger (Zuid). Beeld Hans van der Beek
Anna Nessen en Robert Verhoeven van Pitch PR en Karlijn Tiemersma (Harbour Club). Nessen: 'Over vier minuten vertrekken we. Ik ben zeer pünktlich.' Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.