Schuim

Feestje van de dag: 'Stap in je leeuwenkracht'

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Quantum Netwerkborrel.

Ursula van Zantvliet Rozemeijer (MeerBusiness Amsterdam) en holistisch arts Roy Martina (Inner Business Coach): "De enige beperkingen zijn de ketenen van je eigen mind."Beeld Hans van der Beek

In de bar van het uiterst gedesignde Dutch Design Hotel Artemis klinken de warme tonen van een good old vleugel. Het blijkt een synthesizer; ben ik er toch weer ingetuind.

Mensen kletsen nog wat na in de conferentieruimte, andere staan al aan de toog. De Quantum Netwerkborrel moet duidelijk nog op gang komen.

"Ik doe niets liever dan mensen bij elkaar brengen, daar kom je nog wel achter," zegt organisator Ursula van Zantvliet Rozemeijer. "Wil je de gen (spreek uit: dzjen) ontmoeten?" De dzjen?

"De general manager. Van het ­hotel."

Dat wil ik wel. Hij vertelt over hun eerste energieneutrale hotel, binnenkort op IJburg. Ik krijg een cola light. De sprekers van de workshops ­zojuist houden nog een korte pitch. Zo kan 'public speaking architect' Winston Scholsberg iedereen in ­zeven stappen leren met kracht en zekerheid te spreken.

Aan de bar rabarberen ze gewoon verder. Van Zantvliet Rozemeijer vraagt of het wat minder kan. Dat gaat moeizaam. (Later: "Het waren Duitse hotelgasten, ze verstonden het niet.")

Inner coach Roy Martina vraagt ons of we het woord impossible kennen. We kennen het. "Met een apostrof erbij is dat: I'm possible."

Ik vind het goed gevonden.

Het onmogelijke mogelijk maken, dat is wat Martina doet. "Alleen schapen geloven dat een dubbeltje nooit een kwartje wordt. Stap in je leeuwenkracht. Stretch the mind."

En dan nog Wim Belt, kwantumfysicus, investeerder en inmiddels miljardair. Ook dat heeft te maken met de juiste mindset. "De meeste mensen werken om niet te verliezen. Rijke mensen werken om te winnen."

Om de netwerkborrel op gang te helpen, wil Van Zantvliet Roze­meijer dat onbekenden bij elkaar gaan staan, in groepjes van vier, en dan een bepaald onderwerp ­bespreken.

Een groepje aan de bar: "Over vijf minuutjes."

Nee, nu!

Wat Quantum Netwerkborrel
Waar Dutch Design Hotel Artemis, John M. Keynesplein
Wie Ursula van Zantvliet Rozemeijer, Roy Martina, Winston Scholsberg,
Wim Belt, Briony Vanden Bussche, Maikel Stabij
Wanneer maandag 4 februari, 17.00 tot 19.30 uur

Drank en spijs **
Sfeer **
Hans was graag een ‘public writing architect’

"Ja, ik ben streng," zegt Van Zantvliet Rozemeijer. "Ik ben eigenlijk een bitch. Maar dat is om nieuwe business te creëren."

Ik volg twee jongemannen die naar een man lopen met een bak popcorn in de hand, altijd een goed begin van een gesprek.

De popcornman zit in de maatkleding. Daarin doet hij geen concessies, hij stopt pas als de klant zegt: wow.

"En jullie?"

De twee jongemannen zijn toevallig net op zoek naar een pak, dus dat komt goed uit.
Ze zijn een bedrijf gestart in de aan- en verkoop van agrarische grond. Zodra het bestemmingsplan daarvan kan worden gewijzigd in bewoning, stijgt de waarde enorm.

"Vóór de stenen zijn we verdwenen."

De maatpakkenman: "Toeval bestaat niet. Ik heb vandaag een huis gekocht!"
Dat netwerken hier gaat van een leien dakje.

Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic
Dennis Nieuwenhuijs (m, E=MC2 Totale Projectinrichting): "Waar kunnen we adverteren?" Dimitri van Zantvliet (r, Ordina): "het hele artikel!" Met Fabian Stenger (SlashLead).Beeld Hans van der Beek
Winston Scholsberg (Public Speaking Architect), Wim Belt en Briony Vanden Bussche van de Heart-Brain Business Academy. Belt: "Maak van je bedrijf een cashmachine"Beeld Hans van der Beek
Fokke de Jong, Nita Kamerling en Maikel Stabij van het Dutch Design Hotel Artemis. Stabij, de 'dzjen': "We richten het elke drie maanden als een nieuwe huiskamer in."Beeld Hans van der Beek
Maatpakkenman Roel Strijker (I am Luigi) met Milan ­Lisser en Siebe Ehlhardt van Milanium. Strijker: "Deze ­jongens hebben een goede energie."Beeld Hans van der Beek
Suzanne Glorie (Quantum-brandcoach), Richard ­Kimmann (MKB Bespaar Nu) en Peter Engels (Van ­Eekhout Groep).Beeld Hans van der Beek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden