Schuim

Feestje van de dag: Hebben! Een sneeuwluipaard

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de Vodka & Caviar borrel.

Hans van der Beek
Tom Brokking (Mondain 247), Samira Zwanenburg (Features Agency), actrice Eva van de Wijdeven en Peter Hendricks (Hendricks Yachting), met in de hoofdrol Anna Gehlin (Jilicious) Beeld Schuim
Tom Brokking (Mondain 247), Samira Zwanenburg (Features Agency), actrice Eva van de Wijdeven en Peter Hendricks (Hendricks Yachting), met in de hoofdrol Anna Gehlin (Jilicious)Beeld Schuim

Het moet niet lijken alsof ik aandelen heb in Taiko, na ook al die langoustinefrikandel van afgelopen weekend, maar deze avond is een bijeenkomst in het Conservatorium Hotel waar ik als feestjesverslaggever toch echt niet omheen kan: de Vodka & Caviar borrel.

Als ik al van kaviaar zou houden.

Meisje van de garderobe: "Als u uw visitekaartje in die schaal gooit, maakt u kans op een mooie prijs."

Ik heb geen visitekaartje. Mijn mail is vrij overzichtelijk (schuim@parool.nl) en ik zie ertegenop dat iedereen die mijn 06 heeft me 's ochtends meteen fris en fruitig om 09.15 uur wakker belt of ik een mail heb ontvangen.

Toch jammer.

Ik vraag wat die mooie prijs is dan.

Meisje: "Dat wordt later vanavond bekendgemaakt."

Ik laat het meteen los, dat gaat me steeds beter af.

Een jongen passeert met een schaal vol blini met kaviaar, crème fraîche en bieslook.

Ik weet het niet met kaviaar. De lol zit hem in de regel toch in het sausje erbovenop. Geef mij een koekje met crème fraîche en bieslook met miniem gerolde bolletjes broodkruimel en ik knibbel het met net zoveel smaak.

De wodka dan maar.

The shaker vertelt dat er drie smaken zijn. Wodka met spuitwater (alsjeblieft, zeg), wodka-sour (even die derde afwachten) en wodka-kaviaar.

Ik hoor het goed.

Is dat daadwerkelijk wodka met ijs en een schepje kaviaar?

Ik begrijp dat goed.

Prima, hebben we dat allemaal in een keer gecoverd.

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Het smaakt natuurlijk exact als wodka met ijs, meer niet, en wie anders had verwacht, kan me 24/7 benaderen op schuim@parool.nl.

Daarna verslik ik me in een kaviaarkorrel.

De sponsor wil ons even begroeten. Dat gaat in het Engels. Roxanne Pinckers: "We do what we believe in. That is Snow Leopard."

Zo heet het wodkamerk.

Daarna trekt ze een visitekaartje uit een kom en roept een naam. In de zaal geeft een vrouw een fikse gil. Ze heeft zojuist een sneeuw­luipaard gewonnen, als ik het goed begrijp. Straks bij de foto even checken.

Eerst een wodka-sour. Die komt met veel schuim en een rozemarijntak, overdwars op het glas.

Maar eventjes, cocktailbrouwers van deze stad. Zo'n paastak op mijn glas. Voor de smaak ligt die daar niet. Ik heb hem er nog even ingedoopt, meegaand met alle mogelijke gekkigheid als ik ben, maar daar was die stronk echt te lang voor; hij kiepte eruit.

En echt lekker drinkt dat ook niet, zo'n bos hout, balancerend op een martiniglas.

Gratis tip: je kunt het ook overdrijven. Doe er wat mee, op de volgende Malle Cocktail Convention.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Vodka & Caviar borrel
Waar Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat
Wie Roy Tomassen , Roxanne Pinckers, Eva van de Wijdeven, Robert Lee, Yaël Carter, Marije Knevel
Wanneer dinsdag 15 januari, 19.00 tot 21.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans legde die tak stiekem terug op de bar, toen de cocktailman even niet keek

Roxanne Pinckers (Snow Leopard): 'Nee, niet voor thuis. Je wint de adoptie van een snow leopard.' Met Roy Tomassen, general manager Conservatorium Hotel Beeld Schuim
Roxanne Pinckers (Snow Leopard): 'Nee, niet voor thuis. Je wint de adoptie van een snow leopard.' Met Roy Tomassen, general manager Conservatorium HotelBeeld Schuim
Yaël Carter, eigenaar van een adoptiesneeuwluipaard, en Roger Brunings, beiden van RBPR), en Marije Knevel (6 Inside), bijna niet meer de dochter van.. Beeld Schuim
Yaël Carter, eigenaar van een adoptiesneeuwluipaard, en Roger Brunings, beiden van RBPR), en Marije Knevel (6 Inside), bijna niet meer de dochter van..Beeld Schuim
Robert Lee (Conservatorium Hotel): 'Heb je mijn goede kant?' Waarschijnlijk wel. Met Jeroen Derks (House of Caviar & Fine Food) Beeld Schuim
Robert Lee (Conservatorium Hotel): 'Heb je mijn goede kant?' Waarschijnlijk wel. Met Jeroen Derks (House of Caviar & Fine Food)Beeld Schuim
Simone Rousseau, Arman Daddeh, Lidewij Watteeuw en Sophie Vermeulen. Voor al uw kaviaar op een duim ergens Beeld Schuim
Simone Rousseau, Arman Daddeh, Lidewij Watteeuw en Sophie Vermeulen. Voor al uw kaviaar op een duim ergensBeeld Schuim
Cooper Blair (Balmain Hair), fotograaf Zahra Reijs en Evan Manquis (tec-sales), die de kaviaar eerst, vlak voor een slok wodka, van de duim likte, als bij tequila Beeld Schuim
Cooper Blair (Balmain Hair), fotograaf Zahra Reijs en Evan Manquis (tec-sales), die de kaviaar eerst, vlak voor een slok wodka, van de duim likte, als bij tequilaBeeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden