Schuim

Feestje van de dag: een hond ziet niet wat hij eet

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de doggy brunch.

Hans van der Beek
YouTuber Bo Beljaars (@bokado) met haar moeder Debbie Zwiers en Engelse bulldog Jyn (@jynthedog). Zwiers: 'Ze is een beroemde hond, 27.000 volgers op Instagram' Beeld Schuim
YouTuber Bo Beljaars (@bokado) met haar moeder Debbie Zwiers en Engelse bulldog Jyn (@jynthedog). Zwiers: 'Ze is een beroemde hond, 27.000 volgers op Instagram'Beeld Schuim

Het is 11 uur in de ochtend en ik stap een pand aan het Rokin binnen. Ik zie allemaal jonge vrouwen met een hond. Een kok loopt rond met snacks, die op sushi lijken. Die zijn voor die honden.

"Wil je een cocktail?" vraag een meisje. Ze wijst naar een cocktailshaker, die behoorlijk druk is.

Daar is het nog wat vroeg voor en ik vraag keurig om koffie.

"Ook geen martini-espresso? Daar zit espresso in." Ik houd stand.

De kok met hapjes vraagt of ik iets wil eten. "Is dat voor mensen?" vraag ik voor de zekerheid, en ja hoor: het was een geintje.

Ik hoor: "Romy! Balou moet straks zeker kotsen!" Een bobtail doet zich te goed aan de snacks die mij zojuist werden aangeboden.

Ik ben een minuutje binnen.

Voor een feestjesverslaggever is dit allemaal wat vroeg en veel ineens, ik ga even op een bankje zitten. Honden snuffelen aan mijn been. Ik drink normale koffie.

Er wordt wel opvallend weinig geblaft, dat moet ik eerlijk zeggen. En terwijl ik dit noteer, is daar ineens een keffende corgi, die niet blij is met Balou.

Het was de goden verzoeken.

De corgi wordt even uitgelaten en ik neem een foto van chef Remco Hegi, gespecialiseerd in maaltijden en snacks voor hond en kat. Een driegangenkerstmenu heeft hij ook. Afgelopen jaar was dat zalm op toast, eendenbout en stoofpot van konijn.

De chef: "Ik ben geen voorstander van elke dag. Ze moeten gewoon brokken eten. Maar een paar keer per jaar mag het best iets speciaals zijn."

Patisserie doet hij ook en hij toont een taart. Voor honden. Het ziet er prachtig uit. Hegi: "Een hond ziet niet wat hij eet. Dit is een stukje emotie dat we erin leggen richting consument."

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

De baasjes worden uitgenodigd voor een hondenmassage. Masseuse Yvette Behrtel: "Wie geen hond heeft, kan een knuffelhond nemen."

Er liggen inderdaad hier en daar stoffen honden, net echt.

"Massage is helemaal niet moeilijk," zegt Behrtel. "Iedereen kan het en iedere hond houdt ervan. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het goed is voor het welzijn van de hond. Dus niet alleen leuk!"

Hoe zachter, hoe beter, leren de baasjes. En niet op de wervels. Behrtel: "En kijk goed naar de communicatiesignalen van de hond. Bij massage heeft de hond de leiding."

Dat van dat blaffen had ik nooit mogen zeggen. Het is inmiddels een pandemonium.

Behrtel: "Dat heb je met honden. Ze communiceren. Laat ze lekker communiceren."

Ik denk daar heel anders over, maar ik ben hier zwaar in de minderheid.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat doggy brunch
Waar Made.com, Rokin
Wie Jyn the dog, Bo Beljaars, Yvette Behrtel, Romy de Groot, Remco Hegi, Diana Leeflang, Josie Boog
Wanneer donderdag 7 maart, 11.00 tot 12.30 uur

Drank en spijs ****
Sfeer ****
Hans ontmoette zijn eerste BH’er

Bobtail Balou en Romy de Groot van organiserende meubel­zaak Made.com: 'We dachten, we doen eens iets anders dan gewoon normaal' Beeld Schuim
Bobtail Balou en Romy de Groot van organiserende meubel­zaak Made.com: 'We dachten, we doen eens iets anders dan gewoon normaal'Beeld Schuim
Content creator Josie Boog met corgi Brioche, de kleine stoorzender, en hondenmasseuse Natascha Doze Beeld Schuim
Content creator Josie Boog met corgi Brioche, de kleine stoorzender, en hondenmasseuse Natascha DozeBeeld Schuim
Diana Leeflang (D is for dazzle) met Poppy en hondenmasseur Yvette Behrtel (Kyno Flow): 'Dat stukje ontspanning. Dat zien we graag' Beeld Schuim
Diana Leeflang (D is for dazzle) met Poppy en hondenmasseur Yvette Behrtel (Kyno Flow): 'Dat stukje ontspanning. Dat zien we graag'Beeld Schuim
PR-agent Elise Bak, mopshond George en Benthe Liem ('influencer, of content creator, iets in die richting') Beeld Schuim
PR-agent Elise Bak, mopshond George en Benthe Liem ('influencer, of content creator, iets in die richting')Beeld Schuim
Remco Hegi en Larissa van West van Hondentraiteur Scheveningen. 'Een stukje emotie richting de consument' Beeld Schuim
Remco Hegi en Larissa van West van Hondentraiteur Scheveningen. 'Een stukje emotie richting de consument'Beeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden