FC Chabab laat kampioenschap liggen

Chababspits Mourad el Hajjioui probeert tussen twee KFC'ers tot een schot te komen. Foto Marcel Israel Beeld
Chababspits Mourad el Hajjioui probeert tussen twee KFC'ers tot een schot te komen. Foto Marcel Israel

Zondag Eerste Klasse A (FC Chabab - KFC 3-3)

AMSTERDAM - Met een hoop mitsen en maren had Chabab zondag kampioen kunnen worden. Thuis tegen KFC stond alles in het teken van die eventuele titel. Athans, bijna alles.

De kantine van Chabab ligt er feestelijker bij dan normaal. Vlaggetjes sieren het plafond en ook enkele zwarte en gele ballonnen - verwijzend naar de clubkleuren van Chabab - hebben hun weg naar boven gevonden.

Er is alle reden voor een feest. Als Chabab KFC verslaat en de concurrenten AFC'34 en De Zouaven laten punten liggen, is de club uit Slotervaart officieel kampioen. En dus is alles in het werk gesteld om die eventuele titel luister bij te zetten.

Bijna alles. Want de champagne is niet besteld. ''Geen probleem,'' zegt voorzitter Mohammed Moussa in de veel te kleine bestuurskamer. ''Ik bel wel even iemand.'' Even later is geregeld dat vijf champagneflessen klaar staan na het laatste fluitsignaal. Je weet maar nooit.

Als wedstrijdsecretaris Habib hoort dat er champagne komt, schudt hij zijn hoofd. ''Geen champagne. Laat de jongens maar lekker Marokkaanse thee drinken.'' Moussa lacht en met hem de overige bestuursleden, die in keurige colberts met Chabablogo zijn gestoken.

Er is niemand bij Chabab die gelooft in een slechte afloop. Vooral Moussa niet. ''Wij zijn de beste amateurclub die er is,'' zegt hij stellig. ''We hebben daar niet voor niets een prijs voor gekregen.''

Maar zo optimistisch als de stemming vooraf is, zo pessimistisch is de sfeer in de rust. Chabab speelt slecht en staat met 2-0 achter. Penningmeester Khalid Berdouni ziet hoe de matige wedstrijd zorgt voor lange rijen bij de grillplaat, die aan de rand van het veld staat. Daar worden verse broodjes kebab gemaakt.

''Dat is nou typisch Marokkaans. Als het even slecht gaat, gaan ze andere dingen doen,'' zegt hij met een flauwe glimlach. ''Ik zeg wel eens dat we hier twee clubs hebben: FC Chabab en FC Kebab. Je ziet waarom.''

Als KFC vlak na rust zelfs op 3-0 komt, vlucht Berdouni de kantine in. Hij geeft geen cent meer om een eventuele titel, temeer omdat zowel AFC'34 als De Zouaven in de rust ruim voor staat.

Berdouni is nog geen tien minuten binnen, of Chabab heeft drie keer gescoord. Maar omdat beide ploegen in een knotsgekke slotfase niet meer scoren, hoeft de champagne niet ontkurkt te worden.

Moussa weet na afloop precies waar het aan lag: ''We zijn thuis nog nooit kampioen geworden. Al onze kampioenschappen en promoties hebben we op vreemd terrein gevierd.''
Wat dat betreft, zit Chabab goed. De club heeft nog drie punten nodig voor de titel en laat nou net volgende week een uitwedstrijd op het programma staan: de derby tegen DWS.

FC Chabab - KFC 3-3
Het moment van de wedstrijd speelde zich diep in de blessuretijd af. Nadat Chabab zich van een 3-0 achterstand had teruggeknokt - goals van Mourad el Hajjioui en Jeffrey Mols (2) - dacht Nick Soolsma de wedstrijd te beslissen. Zijn lage schot werd door de KFCdoelman volledig verkeerd ingeschat en belandde via diens grabbelende handen en de paal op de doellijn. Heel Chabab claimde een treffer, gebruikte zelfs een fotograaf als bewijsstuk, maar een treffer werd het niet. (HAYTZE TEERINK)

Bron foto: Marcel Israel, website: www.marisfo.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden