FC Chabab is weer thuis

AMSTERDAM - Alle teams van voetbalvereniging FC Chabab kunnen hun thuiswedstrijden weer spelen op de eigen velden op sportpark Riekerhaven. Gisteren oordeelde de KNVB dat de accommodatie weer bespeelbaar is, nadat de voetbalbond in augustus een streep had getrokken door het clubvoetbal op het gammele sportcomplex. Het eerste elftal van FC Chabab treedt zondag in de hoofdklasse A direct aan op eigen veld, tegen Feyenoord.

De KNVB had de accommodatie afgekeurd uit oogpunt van hygiëne en veiligheid. Er was geen warm water en de elektra en de verwarmingsketel bleken levensgevaarlijk. De ketel is inmiddels vervangen en de kleedkamers kregen een fikse opknapbeurt. De kantine en bestuurskamer moeten zondag ook klaar zijn. Feyenoord en de andere tegenstanders hoeven echter geen luxe te verwachten: zij moeten zich omkleden in drie aparte kleedkamers.

Toch voldoet het onderkomen aan de eisen voor de hoofdklasse. Het arbitrale trio kleedt zich nu om op veilige, korte afstand van het veld in een grotere kleedkamer, een portokabin, dat wel. Voorheen was hun kleedhok verderop op het sportpark.

Hoofdtrainer Simon Ouaali toonde het hernieuwde onderkomen gisteren aan de bondsinspecteurs. ''Er komt nog een koelkast in hoor,'' zegt Ouaali in de scheidsrechterskeet. ''Staan we meteen met 1-0 voor,'' grijnst hij. Dick Doornebosch, hoofd wedstrijdzaken bij de KNVB, kan er om lachen. ''Nou niet overdrijven hè.''

Doornebosch' collega Timo Reessink, medewerker 'ondersteuning clubbesturen' controleert of er warm douchewater is voor de arbiters. Dat doet hij ook in de kleedkamers van de elftallen. Het ziet er allemaal goed uit, op het toilet na. ''Zorg nog effe dat die lekker gaat ruiken,'' zegt Reessink.

De bondsvertegenwoordigers geven groen licht en doen Chabab bij wijze van felicitatie een KNVB-vlag cadeau, eigenlijk een verlate attentie voor het 25-jarig bestaan vorig jaar. De goedkeuring betekent dat de verhuizing van het eerste elftal naar het veld van VVA/Spartaan van de baan is nog voordat Chabab er één competitiewedstrijd heeft gespeeld.

VVA/Spartaanvoorzitter Thijs de Graaf: ''We hebben een hoop moeite gedaan. Teleurstellend, ik had het leuk gevonden. Maar ik heb begrepen dat Chabab nog langs komt om te bedanken.'' Ouaali: ''We zijn VVA/Spartaan dankbaar, ze hebben er alles aan gedaan, maar het voelde voor ons toch niet als thuis. Het was niet ideaal. Nu kunnen we gelukkig weer hier trainen en spelen.'' (WESLEY MEIJER)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden