Favoriet modemerk koningshuis opent winkel in P.C. Hooftstraat

Maandag opent de Belgische modeboetiek Natan een filiaal aan de P.C. Hooftstraat. Het is de eerste winkel van het merk in Amsterdam.

Tom Kieft
Koningin Máxima is een vaste klant van het modehuis Beeld Klaas Fopma
Koningin Máxima is een vaste klant van het modehuisBeeld Klaas Fopma

Amsterdam is voor het modehuis, dat sinds 1983 onder leiding staat van couturier Edouard Vermeulen, een belangrijke internationale stap.

"Nederlandse vrouwen maken al jaren een belangrijk deel uit van onze clientèle," zegt Monique Smeets, storemanager van de nieuw geopende winkel aan de P.C. Hooftstraat. "Nederlandse en Belgische vrouwen hebben een vergelijkbare smaak. Het merk vult in beide landen een gat in de markt."

Zuiniger
Met de opening van de winkel wil het modehuis bestaande klanten tegemoet komen, maar ook nieuwe Nederlandse klanten voor zich winnen. "De Nederlandse vrouwen in onze doelgroep hebben vaak een druk leven, dat moeilijk te combineren valt met regelmatige bezoekjes aan een van onze winkels in België."

Nederlanders staan misschien bekend wat zuiniger te zijn dan Belgen als het om uitgaven voor kleding gaat, toch gaat modehuis Natan niets aan de formule veranderen. "We hevelen de bestaande lijnen één-op-één over van België naar Nederland. Juist het onderscheidende karakter van Natan is onder Nederlandse vrouwen populair."

Máxima in een jurk van Natan tijdens de abdicatie van Beatrix. Beeld anp
Máxima in een jurk van Natan tijdens de abdicatie van Beatrix.Beeld anp

Máxima
Koningin Máxima is een van die vaste Nederlandse klanten. Een groot deel van haar garderobe is ontworpen door Vermeulen, bijvoorbeeld de zachtroze jurk die ze droeg tijdens de abdicatie van Beatrix. Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane droegen blauwe jurken van Natan tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

Of het koningshuis al contact heeft opgenomen vanwege de komst van Natan in Amsterdam weet Smeets niet. "Ze zullen daarover wel persoonlijk contact hebben opgenomen met Vermeulen. Maar ik denk het wel."

Maandag is de winkel op P.C. Hooftstraat 23 voor het grote publiek geopend. 's Avonds is de feestelijke opening voor genodigden.

De prinsessen in creaties van Natan. Beeld anp
De prinsessen in creaties van Natan.Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden