'Farage wint twitterslag maar verliest televisiedebat'

Bij het laatste tv-debat van de lijsttrekkers voor de Britse parlementsverkiezingen is Labourleider Ed Milliband volgens peilingen gisteravond als beste uit de bus gekomen. Hij werd op de voet gevolgd door de leidster van de SNP, de Scottish National Party. Nigel Farage van de eurosceptische UKIP werd derde.

Ed Miliband van de Labour Party (links) en UKIP-leider Nigel Farrage Beeld afp
Ed Miliband van de Labour Party (links) en UKIP-leider Nigel FarrageBeeld afp

Op het twitterfront was Farage juist veruit de 'beste'. De meeste tweets, negatief of positief, betroffen zijn optreden. Grote afwezige bij het debat was premier David Cameron. Ook zijn coalitiegenoot Nick Clegg van de Liberaal Democraten was er niet bij.

De krachtmeting tussen de oppositiepartijen stond vooral in het teken van links. Nicola Sturgeon van de SNP bood Milliband het premierschap aan maar dan 'moet Labour zich wel beter tonen de Conservatieve Partij van premier Cameron'. Milliband bedankte. De SNP staat te ver af van Labour als het gaat om het vraagstuk van Schotse onafhankelijkheid, vond de Labourleider. 'Het wordt een nee, ben ik bang'.

Immigratie
Farage had het met zijn scherpe immigratiestandpunten met iedereen aan de stok, zelfs met het publiek.

De Lagerhuisverkiezingen zijn op 7 mei. Labour en de Conservatieve Partij gaan nek-aan-nek. Uit de peiling van donderdagavond kwam wel naar voren dat de ondervraagden een lichte voorkeur hebben voor Milliband als regeringsleider. Hij kreeg 45 procent. Op de betrouwbaarheid van de rondvraag valt vermoedelijk wel wat af te dingen. Hoewel de premier niet meedeed, kreeg hij toch 40 procent van de ondervraagden achter zich.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden