Familiedrama Achterhoek

HENGELO - De vader die als enige overlevende van een gezinsdrama in het Achterhoekse dorp Hengelo werd gevonden, is aangehouden als verdachte van moord op zijn vrouw en twee zoons van elf en negen jaar.Hij man ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij kon nog niet worden verhoord.

De politie vond gistermiddag de levenloze lichamen van de twee broertjes en hun moeder in een woning aan de Oranjehof in het dorp. De man was ook in het huis en werd 'in zorgwekkende toestand' afgevoerd.

De politie maakte gisteravond bekend dat de man als de dader wordt beschouwd. Veel meer informatie gaf de politie niet, behalve dat er geen wapen is gevonden en dat het 'geen bloedbad' in de woning was. Er is wel 'iets' achtergelaten in het huis, maar of dat een afscheidsbrief was, wilde de politie ook niet vertellen.

De politie werd gisteren gewaarschuwd door de directeur van de basisschool waar de broers Roan uit groep vijf en Aidan uit groep acht voor de tweede dag na het weekeinde niet waren komen opdagen, en door de werkgevers van de ouders.

Directeur R. van Gijssel: ''De kinderen waren niet op school en hun vader en moeder waren niet op hun werk verschenen. Toen de leerlingen gisteren weer afwezig bleken te zijn, is de politie gebeld.''

De politie vond de moeder en kinderen dood en de vader nog in leven. Volgens de woordvoerder van het bureau Jeugdzorg Gelderland is het gezin bij die instelling niet bekend.

Burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst, waar Hengelo onder valt, ontmoette de buurtbewoners gisteravond laat op een besloten bijeenkomst.

Op de openbare basisschool Rozengaardsweideschool zijn de leerlingen vanmorgen om half negen door de schoolleiding geïnformeerd over het familiedrama. De vlag bij het schoolgebouw hing halfstok. Het schoolplein was afgezet en politieagenten hielden nieuwsgierigen op afstand.

Drie jaar gezinstragedies:

- 11-12-2006. In Apeldoorn wordt een jongetje van vijf jaar dood aangetroffen. Zijn 27-jarige moeder geeft zichzelf bij de politie aan.

- 9-11-2006. Een medewerkster van de politie in Limburg wordt gearresteerd omdat zij haar dochtertje van twee jaar om het leven heeft gebracht. Ze zat ziek thuis met psychische problemen.

- 14-6-2006. In Purmerend worden de levenloze lichamen van een jongetje van zes maanden en een meisje van bijna twee jaar gevonden. De vermoedelijke dader is de 21-jarige moeder van de kinderen, die bekend is bij Jeugdzorg.

- 21-2-2006. In Huissen pleegt de vader van een gezin zelfmoord, nadat hij zijn vrouw en kinderen van vier en acht jaar heeft omgebracht.

- 24-12-2005. In een woning in Middelburg treft de politie de lichamen aan van twee meisjes van drie en vier jaar. De vader heeft de meisjes gewurgd en heeft zichzelf daarna opgehangen.

- 27-9-2005. In Den Haag vindt de politie het lichaam van een 38-jarige vrouw. Later worden in een uitgebrande auto in Holten de lichamen aangetroffen van de 36-jarige ex-echtgenoot van het slachtoffer en hun twee kinderen, een jongetje van acht en een meisje van tien.

- 1-8-2005. De politie in Tolbert pakt een man op die de twee kinderen van zijn vriendin ernstig heeft mishandeld. Het meisje van vier en het jongetje van twee overleven de mishandelingen niet.

- 16-4-2005. In een woning in Hilversum schiet een 46-jarige agent zijn vrouw en zijn zoontjes van drie, zes en acht jaar dood. Daarna pleegt hij zelfmoord.

- 6-4-2005. Een man uit Zoetermeer brengt zijn 31-jarige vrouw en zijn dochtertjes van drie en vijf jaar om het leven, nadat hij een relatie heeft gekregen met een Poolse.

- 6-1-2005. Een 38-jarige vrouw uit Zoetermeer vermoordt haar twee kinderen, een jongetje van drie en een meisje van zes. Daarna springt zij voor de trein.

- 14-10-2004. In Naaldwijk wordt een 37-jarige vrouw door haar ex-vriend doodgestoken. Drie van haar kinderen raken zwaargewond, een vierde weet te ontsnappen.

- 29-5-2004. Een moeder (36) in Berghem doodt haar zoontjes van vijf, zeven en acht. Zij springt daarna voor de trein.

- 20-4-2004. In Zwolle doodt een 41-jarige man zijn zoontje van één, waarna hij zelfmoord pleegt.Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.