Familie ruziet om gebruik naam Moszkowicz

Het is weer hommeles in de advocatenfamilie Moszkowicz. De broers Max en David Moszkowicz, advocaten te Maastricht, eisen van hun neefje Yehudi Moszkowicz, advocaat te Utrecht, dat hij stopt met het gebruik van de merknaam 'Moszkowicz Advocaten', meldt De Telegraaf.

Het is weer hommeles in de advocatenfamilie Moszkowicz. Beeld anp
Het is weer hommeles in de advocatenfamilie Moszkowicz.Beeld anp

Dat meldt de Telegraaf. Volgens de Limburgse broers is de naam Moszkowicz een landelijk bekend, en bovendien gedeponeerd merk voor juridische bijstand. Zij stellen dat hun neef Yehudi verwarring schept door diezelfde naam te gebruiken.

'Ik kreeg een sommatie in de bus, nota bene in reactie op de uitnodiging die ik ze stuurde voor de feestelijke opening van mijn kantoor. Erg vriendelijk vond ik het allemaal niet', verzucht Yehudi. In antwoord op hun sommatie merkte de Utrechtse advocaat venijnig op dat 'ik ondanks mijn achternaam een bloeiende praktijk heb, en zeker niet dankzij'.

Een klachtprocedure van de Limburgse broers via het Benelux-Merkenbureau tegen de deponering van de naam Moszkowicz door Yehudi werd afgewezen. Volgens het merkenbureau is er geen sprake van enig verwarringsgevaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden