Update

Faillissement voor McGregor, ontslag voor groot deel personeel

McGregor heeft dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam faillissement aangevraagd voor de onderdelen van het modebedrijf die eerder uitstel van betaling hadden gekregen.

ANP
Een McGregor winkel in Amsterdam. Beeld anp
Een McGregor winkel in Amsterdam.Beeld anp

Daaronder vallen de eigen winkels en die van Adam Menswear en Gaastra. Dat hebben de directie en bewindvoerder bekendgemaakt.

De faillissementsaanvraag betreft volgens een woordvoerder vrijwel alle Nederlandse bedrijfsonderdelen waar personeel in dienst is en waar omzet wordt behaald. Alleen de leverancier van bedrijfskleding Emergo Textile Projects (ETP) valt erbuiten.

Voor een groot deel van de circa 1200 werknemers betekent dit dat zij ontslagen worden en voorlopig worden doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. De winkels en webshops blijven voorlopig gewoon open.

Belangstelling
Tot dusver leek het personeel een faillissement bespaard te blijven. Maar het zelf blijven uitbetalen van de lonen zou volgens de zegsman een te zwaar beslag leggen op de beschikbare financiële middelen, waardoor betalingen aan leveranciers in de knel dreigden te komen.

"Dit was voor alle betrokken partijen de beste oplossing," verzekerde hij. "Een faillissement vergroot de kans op een goede verkoop en behoud van zoveel mogelijk banen."

De bewindvoerder herhaalde dat verscheidene binnen- en buitenlandse partijen belangstelling hebben getoond voor een overname van het hele bedrijf of onderdelen ervan. Daarover zijn al afspraken gemaakt met schuldeisers. Naar verwachting kan het verkoopproces binnen twee weken worden afgerond. "Alle seinen staan op groen," aldus de woordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden