Update

Faillissement gevelbouwer raakt Noord-Zuidlijn

Het faillissement van gevelbouwer Oskomera, dat gisteren bekend werd, heeft gevolgen voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Het bedrijf in Deurne hield zich bezig met het metaalconstructiewerk en de montage van glas.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Mogelijk lopen deze werkzaamheden voor de metrolijn nu vertraging op, laat het projectbureau vandaag weten.

Oskomera was een van de onderaannemers van hoofdaannemer VIA NoordZuidlijn. Het bedrijf diende gisteren een verzoek tot faillissement in bij de rechtbank in Den Bosch. Bijna tweehonderd medewerkers dreigen hun baan te verliezen.

De hoofdaannemer brengt nu de precieze gevolgen in beeld en probeert een oplossing te vinden. Hoewel bekend was dat er problemen waren bij Oskomera, was een faillissement niet voorzien, aldus het projectbureau Noord-Zuidlijn.

De hoofdaannemer brengt nu de precieze gevolgen in beeld en probeert een oplossing te vinden. 'De gemeente Amsterdam heeft de aannemer VIA NoordZuidlijn dringend verzocht om zo snel mogelijk met maatregelen te komen om de afbouwwerkzaamheden van Oskomera uitgevoerd te krijgen', staat te lezen op de website van de in aanbouw zijnde metrolijn. 'Het is nu te vroeg om alle gevolgen van het faillissement in beeld te hebben.'

De Noord-Zuidlijn moet in 2017 het noorden van Amsterdam met de Zuidas verbinden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden